All
Projects
Products
Events
Competitions

Courtyard No. 1 / AOE

Courtyard No. 1 / AOE

© Ligang Huang © Ligang Huang © Ligang Huang © Ligang Huang + 37

Showroom  · 
Heze, China
  • Architects Authors of this architecture project AOE
  • Area Area of this architecture project
  • Project Year Brands with products used in this architecture project
    2019
  • Photographer Created with Sketch.
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Chonda Accoustics, Melson, Zhengcai
  • Lead Architects

    Larry Wen
  • Design Team

    Mingwang Huo, Frank Li, Jing Du, Chen Liu, Kaiqi Yang, Xiaodan Chang, Zhuojun Niu
  • Clients

    Shaanxi Construction Engineering Group Corporation Limited
  • Landscape

    AOE
  • Lighting Consultant

    Puri Lighting Design
  • Structural Consultant

    Shandong Dawei International Architecture Design Co., Ltd
More Specs Less Specs
© Ligang Huang
© Ligang Huang

Text description provided by the architects. As China’s development and urbanization continues, property developers have begun to expand into new markets such as third and fourth-tier cities. Sales offices have become an important conduit for them to demonstrate their brand’s strength and design philosophy. These offices are not only community activity centers and lounge areas for client communication, but also a promotional window to attract more clients to buy properties.

© Ligang Huang
© Ligang Huang

After most of the properties have been sold, however, the usefulness of these offices declines. The purpose of this project is to reconsider the special function of the sales office building, in hopes of making it more sustainable through design, by becoming a symbolic public building for the future community and city.

© Ligang Huang
© Ligang Huang
© Ligang Huang
© Ligang Huang

This project is situated at the intersection of Guangzhou Road and Minjiang Road in the Economic Development Zone of Heze City in Shandong. It will become the new CBD center of Heze. Due to its unique location, the project is expected to be a landmark building in the future development of this prefecture-level city. We hope, through the concept of humanity and sustainability, to express the city’s future yearning for a better life, and to provide to local residents an impressive public space.

© Ligang Huang
© Ligang Huang

The architectural concept is based on the artistic supremacism that reflected the social and technological changes of the 1920s, with the intention of expressing the mutual influence and interdependence between physical and virtual space in the digital age.

© Ligang Huang
© Ligang Huang
© Ligang Huang
© Ligang Huang

In the digital age, many of today’s actions are performed in the virtual world. Therefore, the objects in the building are designed to float in an unstable state. Each object echoes a corresponding function in a unique form, including the entrance (horseshoe), model area (big camera lens), enterprise brand (blue stone), office area (orange-colored box), etc.

© Ligang Huang
© Ligang Huang

Objects floating in the air form a rich and hierarchical space, welcoming the surrounding audiences with an open dynamic posture. Some of the objects collide with the glass surface and leave traces to form a unique architectural image. The building façade is made of ultra-white glass which makes objects, spaces, material, and color from the interior visible to the outside space.

© Ligang Huang
© Ligang Huang
© Ligang Huang
© Ligang Huang

Stainless steel metal panels with different reflectivity are used in the space, giving different objects a variety of color and forming a rich interaction between people and space, objects, light, images, colors, and materials. Visitors will experience different changes of light and shadow at every moment.

© Ligang Huang
© Ligang Huang

As a reflection of the real world, this project attempts to look beyond a single function of the sales office through improved design, so that it can enhance the quality of public life and lead people to strive for a better future and make a positive contribution to the community.

© Ligang Huang
© Ligang Huang

Project gallery

See all Show less

Project location

Address: Intersection of Guangzhou Road and Minjiang Road, Heze City, Shandong Province, China

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Courtyard No. 1 / AOE" 09 May 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/916364/courtyard-no-1-aoe/> ISSN 0719-8884
© Ligang Huang

菏泽廣州路壹号院 / AOE | 事建组

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.