UNE Building / Gui Mattos

UNE Building / Gui Mattos

© Fernando Guerra | FG+SG © Fernando Guerra | FG+SG © Fernando Guerra | FG+SG © Fernando Guerra | FG+SG + 37

Vila Madalena, Brazil
  • Architects: Gui Mattos
  • Area Area of this architecture project Area:  19397
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2016
  • Photographs Photographs:  Fernando Guerra | FG+SG
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: GRAPHISOFT, Otis, Arkos, Artesana Sistemas construtivos, BMC, Coberplan, Concresteel, Construglass, Cummins, DLF Construtora, DM2, DM3 Engenharia, Deca, Dinamica Pisos, Estúdio Bola, Gessaria Modelo e Design, La Fonte, Marmobello, Mekal, OfficeLux , +16
  • Architects In Charge: Fábio Dias Mendes, André Delmanto
  • Architecture Team: Maria Julia Herklotz, Marco Soletto, Leonardo Chen, José Rocha, Luciana Rangel, Dimitre Galego, Rômulo Milanesi, Larissa Teixeira, Camila Martins, Paula Romagnolli
  • Interior Design Team: Fernanda Alencar, Marcia Rochetto
  • Development: Cassia Cavani Arquitetura
  • Lighting Design: Estúdio Carlos Fortes
  • Landscaping Project: Isabel Duprat
  • Visual Communication: Nitsche Associados
  • Hydraulic And Electrical Installations: Grau Engenharia
  • Air Conditioning: Willem Scheepmaker & Assoc.
  • Frames Project: Arqmate
  • Structure Design: Gama Z
  • Concrete Panels: Stone
  • Base: Portella Alarcon Engenheiros
  • Waterproofing Project: PROASSP
  • Execution: R. Yasbek
  • Incorporation: Idea!Zarvos
More Specs Less Specs
© Fernando Guerra | FG+SG
© Fernando Guerra | FG+SG

 

Text description provided by the architects. Deep and regular lot, it suggests to the design party a simple and concise geometry. High on pilotis, the large design mass is "perforated" irregularly, allowing the creation of an atrium that articulates all the circulation systems and obtaining a second source of illumination and ventilation, for the commercial units.

 

© Fernando Guerra | FG+SG
© Fernando Guerra | FG+SG
Ground Floor Plan
Ground Floor Plan
© Fernando Guerra | FG+SG
© Fernando Guerra | FG+SG

At the ends, the larger units meet the demand of the program. The open ground floor, with a free floor, establishes a clear continuity with the neighboring common spaces, at the same time that it constitutes as main space of conviviality and leisure. The volumetric clarity of the whole building is interrupted, here and there, by openings with colored elements, juxtaposed to the facade.

 

© Fernando Guerra | FG+SG
© Fernando Guerra | FG+SG
Section
Section
© Fernando Guerra | FG+SG
© Fernando Guerra | FG+SG

The rooms with double height, contractual premise, aimed at both the east and the west, recede in relation to the alignment of the facade, thus ensuring greater protection of the solar incidence and enabling the creation of horizontal garden ladders. These "green" continuums, besides fulfilling the function of protection brise, emphasize a clear vocation of integration of the building with the environment.

 

Escritório da FutureBrand, desenvolvido por FutureBrand + Athié Wonhrath + Studio Serradura. © Fernando Guerra | FG+SG
Escritório da FutureBrand, desenvolvido por FutureBrand + Athié Wonhrath + Studio Serradura. © Fernando Guerra | FG+SG

Project gallery

See all Show less

Project location

Address: R. Natingui, 862 - Vila Madalena, São Paulo - SP, 05417-001, Brazil

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "UNE Building / Gui Mattos" [Edifício UNE / Gui Mattos] 30 Apr 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/915934/une-building-gui-mattos/> ISSN 0719-8884
© Fernando Guerra | FG+SG

UNE 办公大楼,姜黄元素激活建筑几何形态 / Gui Mattos

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.