All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Store
  4. Armenia
  5. BARDI studio
  6. 2018
  7. HASH Skincare Shop / BARDI studio

HASH Skincare Shop / BARDI studio

  • 03:00 - 12 April, 2019
  • Curated by Paula Pintos
HASH Skincare Shop / BARDI studio
HASH Skincare Shop  / BARDI studio, © Sona Manukyan, Ani Avagyan
© Sona Manukyan, Ani Avagyan

© Sona Manukyan, Ani Avagyan © Sona Manukyan, Ani Avagyan © Sona Manukyan, Ani Avagyan © Sona Manukyan, Ani Avagyan + 20

© Sona Manukyan, Ani Avagyan
© Sona Manukyan, Ani Avagyan

Text description provided by the architects. Based in Rio Mall in Armenia’s capital of Yerevan, Hash is a store that creates and retails all-natural skincare products. Commissioned to bring this brand alive, BARDI studio drew inspiration from the natural ingredients used to create Hash’s products, transforming the word ‘organic’ into a physical space using colours and materials that closely align with nature.

© Sona Manukyan, Ani Avagyan
© Sona Manukyan, Ani Avagyan

The 48-square-meter rectangular space, with a 4-meter-high ceiling, presented a slight challenge for storage. With both storage and space being of equal importance for Hash, we found a solution to appease the vendor. By bringing forward the reception area slightly, room was created to install shelving behind a dividing wall and out of sight from consumers, whilst enough space was left to insert a common area for employees.

© Sona Manukyan, Ani Avagyan
© Sona Manukyan, Ani Avagyan
Plan
Plan
© Sona Manukyan, Ani Avagyan
© Sona Manukyan, Ani Avagyan

Composition started from creating two symmetrical custom-designed and made shelves on either side of the room showcasing the Hash skincare products. A feature table and sales counter stand solid between the facing shelves in the middle of the room, built from an Armenian volcanic rock, Tuf. The bottom part of the feature table is painted with a solid colour, giving the traditional Tuf stone a modern touch.

© Sona Manukyan, Ani Avagyan
© Sona Manukyan, Ani Avagyan
Facade 02
Facade 02
© Sona Manukyan, Ani Avagyan
© Sona Manukyan, Ani Avagyan

Symmetry is revealed throughout the store from straight lines everywhere in sight, to carefully arranged products, all the way through to the alignment of every Tuf stone used. This symmetry and tidiness provides a feeling of freshness that satisfies your inner symmetrical desires. Complimentary colours were chosen in the overall design, green for nature and pink for a modern touch, while orange is used to tie together these colours with the Tuf stone used by the two centrepieces.

Rendering 01
Rendering 01
Rendering 02
Rendering 02

When you look above, you’ll find a corrugated ceiling, which steers away from a traditional flat cover. The four main ingredients used in Hash’s products are visually presented behind the counter. Each placed in transparent vases perched upon their very own minimal white shelves, which protrude from a gridded white wall. The spotlights of the room uses these shelves to create geometrical shadows that work in with the grid wall.

© Sona Manukyan, Ani Avagyan
© Sona Manukyan, Ani Avagyan

View the complete gallery

Project location

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "HASH Skincare Shop / BARDI studio" 12 Apr 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/914861/hash-skincare-shop-bardi-studio/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.