Canvas / AAG architecten

Canvas / AAG architecten
© Dongwoon Yoon
© Dongwoon Yoon

© Dongwoon Yoon© Dongwoon Yoon© Dongwoon Yoon© Dongwoon Yoon+ 33

Gwangmyeong-si, South Korea
  • Architects: AAG architecten
  • Area Area of this architecture project Area:  760
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2017
  • Photographs Photographs:  Dongwoon Yoon
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: AutoDesk, DuraVent, Korea Weber, Trimble
  • Engineering:Gwanglim Structure Engineering, Jinwha E&C
  • Lead Architect:Dongwon Yoon
  • Design Team:Jeongwoo Seol, Yongil Ahn, Hyeonjoo Lee
  • City:Gwangmyeong-si
  • Country:South Korea
More SpecsLess Specs
© Dongwoon Yoon
© Dongwoon Yoon

Text description provided by the architects. Canvas is a space for displaying furniture. The main concept was the architecture that is the backdrop of furniture and people, with emphasis on which buildings harmonize with the furniture. Considering the long shape of the ground, the building form is designed to be extended to the sky.

© Dongwoon Yoon
© Dongwoon Yoon
Floor plan
Floor plan
© Dongwoon Yoon
© Dongwoon Yoon

The exterior finish material was planned as an achromatic series of 500mm concrete brick through the ratio of long horizontal building. Because the long horizontal wall can be somewhat burdensome, I tried to minimize the burden by finishing it in a way of twisting and setting up the concrete bricks to make it look different from the viewpoint and the movement of the sun.

© Dongwoon Yoon
© Dongwoon Yoon
Partial section
Partial section
© Dongwoon Yoon
© Dongwoon Yoon

As the building stretches horizontally, the 2nd floor in the direction of the main entrance has about 7m of a cantilever structure including protruding finish, which is solved by the steel truss structure. The bottom of protruded mass forms a spatial tension and acts like a deep eave, naturally taking in the influx of people.

© Dongwoon Yoon
© Dongwoon Yoon

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Gahak-ro, Gahak-dong, Gwangmyeong-si, Gyeonggi-do, South Korea

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Canvas / AAG architecten" 18 Mar 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/913280/canvas-aag-architecten> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.