All
Projects
Products
Events
Competitions

Three Yard House / D·Lim Architects

Three Yard House / D·Lim Architects

© Youngchae Park © Youngchae Park © Youngchae Park © Youngchae Park + 40

Houses  · 
Yongin-si, South Korea
  • Architects Authors of this architecture project Yeonghwan Lim + Sunhyun Kim
  • Area Area of this architecture project
  • Project Year Brands with products used in this architecture project
    2018
  • Photographer Created with Sketch.
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Co-lux, Dain E&M, Durastack, FILOBE, Yujinmibang
  • Lead Architects

    Yeonghwan Lim+Sunhyun Kim
  • Design Team

    Youngcheon Kim, Jisun Heo, Soochan Lee
More Specs Less Specs
© Youngchae Park
© Youngchae Park

Text description provided by the architects. 3+3+3
This house is a three-story house with three gardens, designed as a dwelling for three generations. The site runs along the range of a small, densely wooded hill. This small hill became the most crucial element when determining the layout of the house. The house was aligned with the shape of the site and placed parallel to the axis toward the hill, in order to draw the hill’s natural flow into the house. Moreover, the end of the sight line, which binds the long-lined spaces together, was always directed toward the hill.

First Floor Plan
First Floor Plan
© Youngchae Park
© Youngchae Park

Spaces that are divided into few parts here overlap, going beyond the simple boundary between the interior and exterior, but they never block the view of each other. The definition of the three gardens in this house is quite flexible: including a yard with granite stone inside the main gate, a soil cement yard in front of the guest room, and a green yard in front of the dining room, as well as a dirt yard for children, a grass yard for adults, and a vegetable garden for the lady of the house. Sometimes they are simply defined as yards on the first, second, and third floors. Based on the needs, they become yards, gardens, passageways.

© Youngchae Park
© Youngchae Park

Not fancy, nor simple
The building is mostly finished with a lithin coat on the stone and long, light grey concrete bricks. Phosphate panels in-between connect and separate stones and bricks, filling the empty space of the façade. The long wall – which could easily be seen as a barrier when viewed from the road – has been segmented into similar colored materials of different textures, blurring the sense of scale.

© Youngchae Park
© Youngchae Park
Section A
Section A
© Youngchae Park
© Youngchae Park

The neighbors’ gaze is not fixed on the building. On the inside, the wooden structure – which is placed on top of the reinforced concrete structure – is directly exposed to the ceiling, as revealed through the window. As a result, the building is a light gray tone overall, but it does not seem too dark or too bright due to the addition of warm wooden materials and dimmed lighting. The house is not fancy nor simple, just as the client desired.

© Youngchae Park
© Youngchae Park

Project gallery

See all Show less
About this office
Cite: "Three Yard House / D·Lim Architects" 09 Jan 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/909111/three-yard-house-d-star-lim-architects/> ISSN 0719-8884
© Youngchae Park

三院宅 / D•LIM architects

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.