All
Projects
Products
Events
Competitions

Giabinh.House / AD9 Architects

Giabinh.House / AD9 Architects

© Quang Tran © Quang Tran © Quang Tran © Quang Tran + 41

Tân Thới Nhất, Vietnam
  • Architects: AD9 Architects
  • Area Area of this architecture project Area: 53.0 m2
  • Year Completion year of this architecture project Year: 2018
  • Photographs Photographs: Quang Tran
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: Lafarge Holcim, Singfa, Toto, Tuynel, Vietceramics
© Quang Tran
© Quang Tran

Text description provided by the architects. Giabinh.house, a house with a fairly small area, located quite far from the city center. The house is located deep in a small alleyway packed with inhabitants, a very particular trait of modern Saigon. It’s the living space of 4 people, a married couple and their 2 children, all in their adulthood.

© Quang Tran
© Quang Tran

They lived in their former house for more than 30 years. What we wanted to achieve was to give each family member their personal space, and at the same time connecting their daily activities through the kitchen, the living room, and the plenum. They can talk, discuss, and see each other to maintain a familial atmosphere. We designed a bedroom on the ground floor since the parents, owner of the building, are aged, and we want to minimize their need to move around using stairs. The budget for this project is very limited, so we paid great attention to maximizing the use of interiors from their former house.

Section
Section

The width of the house is quite limited, and so we designed the kitchen under the stairs, with the dining table being placed straight under the skylight to maximize light and wind circulation through the interior. The staircases are the connecting points of the various spaces. We always strive for a minimalism design, while finding places for lights and green spaces, in order to create a comfortable atmosphere for familial activities.

© Quang Tran
© Quang Tran

We want this house to bring the family members a sense of balance outside of their social life. The whole building is painted in white to create a feeling of airiness. We chose the kind of traditional, rough tiles to create accents, and to bring contrast and warmth to the open spaces.

© Quang Tran
© Quang Tran

The most important message we want to convey through Giabinh.house is the harmony between human and nature, and the daily happiness of the life of each family members.

© Quang Tran
© Quang Tran

Project gallery

See all Show less
About this office
Cite: "Giabinh.House / AD9 Architects" 03 Jan 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/908865/giabinouse-ad9-architects/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.