the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Spain
  5. Fran Silvestre Arquitectos
  6. 2018
  7. Hofmann House / Fran Silvestre Arquitectos

Hofmann House / Fran Silvestre Arquitectos

Hofmann House / Fran Silvestre Arquitectos
Hofmann House / Fran Silvestre Arquitectos, © Fernando Guerra | FG+SG
© Fernando Guerra | FG+SG

© Fernando Guerra | FG+SG © Fernando Guerra | FG+SG © Fernando Guerra | FG+SG © Fernando Guerra | FG+SG + 39

  • Architects

  • Location

    Valencia, Spain
  • Project Architects

    Fran Silvestre, Estefanía Soriano
  • Collaborator Architects

    María Masià | Arquitecto colaborador Fran Ayala, Pablo Camarasa, Sandra Insa, Sevak Asatrián, Ricardo Candela, David Sastre, Vicente Picó, Rubén March, Jose Manuel Arnao, Rosa Juanes, Gemma Aparicio, Juan Martinez, Paz Garcia-España, Daniel Uribe, Javier Briones, Ángel Pérez, Tomás Villa, Sergio Tórtola, Marta Escribano, Phoebe Harrison, Daniel Yacopino
  • Area

    350.0 m2
  • Project Year

    2018
  • Photography

    Fernando Guerra | FG+SG
  • Category

  • Financial Manager

    Ana de Pablo
  • Comunication

    Sara Atienza
  • Constructor

    Construcciones Francés
  • More Specs Less Specs
© Fernando Guerra | FG+SG
© Fernando Guerra | FG+SG

Text description provided by the architects. A consolidated landscape surrounded by gardens, a large and elongated plot with a distant view of the sea and a pleasant breeze. This is the searched and lucky starting point trigger of this story.

© Fernando Guerra | FG+SG
© Fernando Guerra | FG+SG
First Floor Plan
First Floor Plan
© Fernando Guerra | FG+SG
© Fernando Guerra | FG+SG

Three elements make up the project. An extruded cover in the longitudinal direction of the ground with a "T" shape is the framework in which space is inhabited. This geometry let us feel the sea, protecting from prying eyes, having the sense of living without neighbors. It helps control the southern sun during summer and lets it pass in winter. The walkable roof becomes a sort of belvedere enjoying the entire surface of the plot.

© Fernando Guerra | FG+SG
© Fernando Guerra | FG+SG

An exempt cabinet houses the structure, distributes spaces and filters privacy, opening up possibilities in the way of movement and use of space. The main room, shaded by the cantilever is arranged in continuity with the outside. The interior of the unit includes wetted parts and limits the scale of overnight areas that are located in the quiet part of the garden. The study opens on the corner with the best views.

© Fernando Guerra | FG+SG
© Fernando Guerra | FG+SG

These two elements, cover and cabinet are deposited on the stone base where the water level and other uses of the house are dug. These spaces are adapted to the natural slope that exists in the plot.
The scale of the house is moderated by understanding the living area as a base to emerge with the same natural stone which urbanizes part of the plot. On this base the sleeping area is deposited, creating shaded terraces where enjoying the outdoors.

A noticeably square plan, which covers an extensive range of uses in a compact area, is drawn. The staircase and the inner atrium distribute the spaces, prioritizing uses, with all spaces opened to the garden.

© Fernando Guerra | FG+SG
© Fernando Guerra | FG+SG

View the complete gallery

About this office
Cite: "Hofmann House / Fran Silvestre Arquitectos" [Casa Hofmann / Fran Silvestre Arquitectos] 09 Dec 2018. ArchDaily. (Trans. Santibañez, Danae) Accessed . <https://www.archdaily.com/907319/hofmann-house-fran-silvestre-arquitectos/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.