All
Projects
Products
Events
Competitions

Sury Resort No.3 / Atelier XÜK

Sury Resort No.3 / Atelier XÜK

© Yifei Xu © Yifei Xu © Yifei Xu © Qing Zhou + 26

  • Architects Authors of this architecture project Atelier XÜK
  • Area Area of this architecture project
  • Project Year Brands with products used in this architecture project
    2017
  • Photographer Created with Sketch.
  • Lead Architect

    Xu Zhang, Kenan Liu
  • Design Team

    Wenliang Sun, Yifei Xu, Qing Zhou, Yongwei Bian
  • Unit

    m2
  • Collaborators

    School of Architecture at Southeast University, China
  • Client

    Sury Resort
More Specs Less Specs
© Xu Zhang
© Xu Zhang

Text description provided by the architects. Located in the winding valley of Mogan Mountain, the newly-built Sury Resort No.3 occupies the site of a decommissioned warehouse. With an area of 580 m2, it contains six guest rooms, an outdoor swimming pool, a bar and other recreational facilities. The building adopts a common and economical concrete frame structure. With a much larger spacing of columns, the building differentiates itself from surrounding local residences in the terms of dimension and scale, bringing in an alien and urban characteristic. The structural frame, with high flexibility for spatial division, provides means to adapt with future variations concerning program and zoning after the lease expires.

© Qing Zhou
© Qing Zhou
© Qing Zhou
© Qing Zhou

With the limited cost as a premise, manual and industrial methods are integrated to organize and re-compose common materials for a natural atmosphere representing a regionalized contemporariness. The textures of the slender staggered joint pinewood form-work and the weaving masonry infill corresponds with each other, generates a sense of unity with the consistent surface features of different constructed entities.

© Yifei Xu
© Yifei Xu
Sketch
Sketch
© Yifei Xu
© Yifei Xu

Architectural expression and thermal performance are balanced differently in different zones, responding to individual requirements of each condition. The sandwich construction of “recycled sintered bricks—XPS insulation board—perforated bricks” forms the exterior walls of guest rooms to ensure thermal performance of living space. Whereas the bar sees much more action and movement from people passing through, articulation of structural element is highlighted with beams extending from inside out to express the spatial integrity and tension.

© Hao Chen
© Hao Chen
© Yifei Xu
© Yifei Xu

Rather than manifesting the differences in living quality and social status through a certain architectural type or ornamental style, Sury Resort No.3 intends to challenge the local stereotype of a decent house with contrast between the brutal, fundamental appearance and the costly room charge. With an experimental attitude in the architectural practice, the architect intends to provoke the society to re-examine the “building a beautiful countryside” movement.

© Yifei Xu
© Yifei Xu

Project gallery

See all Show less

Project location

Address: Mogan Moutain, Huzhou, Zhejiang, China

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Sury Resort No.3 / Atelier XÜK" 06 Dec 2018. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/907147/not-ready-sury-resort-n-atelier-xuk/> ISSN 0719-8884
© Lei Zhu

莫干山宿里三号度假酒店 / 旭可建筑

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.