All
Projects
Products
Events
Competitions

EH House / Estudio GMARQ

EH House / Estudio GMARQ

© Alejandro Peral © Alejandro Peral © Alejandro Peral © Alejandro Peral + 23

Pilar, Argentina
  • Architects: Estudio GMARQ
  • Area Area of this architecture project Area: 200.0 m2
  • Year Completion year of this architecture project Year: 2017
  • Photographs Photographs: Alejandro Peral
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: CG, HYDRO Aluminium, Kalciyan, Lutron, Moltrasio, Silestone
  • Other Participants

    Arch. Leonel Graziano
  • Structure

    Eng. Eduardo Diner
More Specs Less Specs
© Alejandro Peral
© Alejandro Peral

Text description provided by the architects. This is a permanent home for a young couple that doesn’t plan on having children, at least in the medium term. So the program escapes the usual projects of closed neighborhoods. 

© Alejandro Peral
© Alejandro Peral

On the other hand, the land has the front facing north, so public rooms that turn to the garden do not receive direct sunlight. To respond to these constraints, the main rooms become passing through rooms north-south direction, working visual barriers to achieving privacy where necessary. 

Lower Floor Plan
Lower Floor Plan
Upper Floor Plan
Upper Floor Plan

In the case of the dining room, a garden with plants designed, whose volume fulfills that same function. Upstairs, the suite opens to a patio that guarantees the entrance of the sun but cuts the visuals from the street.

© Alejandro Peral
© Alejandro Peral

Project gallery

See all Show less
About this office
Cite: "EH House / Estudio GMARQ" [Casa EH / Estudio GMARQ] 05 Dec 2018. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/906904/eh-house-estudio-gmarq/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.