Three Landscape Nodes of Longmeiwan “Abstract Gallery” / Yin Peiru Architecture Studio

Three Landscape Nodes of Longmeiwan “Abstract Gallery” / Yin Peiru Architecture Studio
Three Landscape Nodes of Longmeiwan “Abstract Gallery” / Yin Peiru Architecture Studio - Coast, Handrail
Pashan Pavilion_West side. Image © Peiru Yin

Three Landscape Nodes of Longmeiwan “Abstract Gallery” / Yin Peiru Architecture Studio - CoastThree Landscape Nodes of Longmeiwan “Abstract Gallery” / Yin Peiru Architecture Studio - StairsThree Landscape Nodes of Longmeiwan “Abstract Gallery” / Yin Peiru Architecture Studio - Image 4 of 23Three Landscape Nodes of Longmeiwan “Abstract Gallery” / Yin Peiru Architecture Studio - Image 5 of 23+ 23

Zhangzhou, China
  • Construction Drawing : Fujian minnan Architectural Design Co.Ltd
  • Clients : Abstract Gallery Travel Ltd
  • Leader Designer & Team : Peiru Yin, Sen Li,Xiangpeng Chen, Weiyong Wu
  • City : Zhangzhou
  • Country : China
More SpecsLess Specs
Three Landscape Nodes of Longmeiwan “Abstract Gallery” / Yin Peiru Architecture Studio - Coast
Pashan Pavilion_distant view. Image © Peiru Yin

Text description provided by the architects. The “Abstract Gallery” is the core scenic spot of Longmei Bay Tourist Area in Zhangpu, and is a coastal landscape of sea erosion weathered granite. There are five tourist routes planned in the scenic spot, including the East Second Line, the East First Line, the Central Line, the West First Line, and the West Second Line.

Site plan

The east is close to the sea, which is the key area for sightseeing. However, the travel experience is monotonous with small difference in landforms and natural rocks. Thus, the designers designed several landmarks to effectively increase the spatial level, improve the spatial structure, improve the spatial identifiability, and enhance the sense of place.

Three Landscape Nodes of Longmeiwan “Abstract Gallery” / Yin Peiru Architecture Studio - Coast
Shihuan Pavilion_Distant view of Haishen Miao and Shihuan Pavilion from the entrance square. Image © Peiru Yin
Three Landscape Nodes of Longmeiwan “Abstract Gallery” / Yin Peiru Architecture Studio - Image 11 of 23
Pashan Pavilion_West side distant view. Image © Peiru Yin

The Shihuan Pavilion is located on the north side of the mountain, with the texture of bare concrete coordinated with the landscape. Due to thesmall size of the mountain and the small sea temple on the north side, the volume of the it is strictly controlled, with a diameter of 4.6 m and a height of 2.4 m. One hand, the pavilion increases the components size in terms of morphological design. On the other hand, the building through the canopies, the pillars to generate the momentum of extension. People will have a view of sea under the pavilion. Form far, it looks like petals, or the conches, the crown, with a small volume but full tension.

Three Landscape Nodes of Longmeiwan “Abstract Gallery” / Yin Peiru Architecture Studio - Image 7 of 23
Shihuan Pavilion_Northern side. Image © Peiru Yin
Three Landscape Nodes of Longmeiwan “Abstract Gallery” / Yin Peiru Architecture Studio - Windows
Shihuan Pavilion_East side view. Image © Peiru Yin

The Pashan Pavilion is set at the connection between the East First Line and the Central Line, with a height of 2.5 m. Arc-shaped canopies are designed on the east side, and look like the umbrella cover or the shell. Though The volume of the Pashan Pavilion is lager than the Shihuan Pavilion, the Pashan Pavilion belongs to subordinate status due to its relaxed momentum.

Three Landscape Nodes of Longmeiwan “Abstract Gallery” / Yin Peiru Architecture Studio - Windows
Pashan Pavilion_East side. Image © Peiru Yin
Pashan Pavilion_Elevation
Three Landscape Nodes of Longmeiwan “Abstract Gallery” / Yin Peiru Architecture Studio - Stairs, Column, Beam
Pashan Pavilion_West side corridor. Image © Peiru Yin

The East First Line is set along east side of the mountain, and a stone door of 1 m wide and 2.4 m high is cut in the center of a natural stone wall. Through the stone gates, there is beautiful scenery and a landscape node with a sense of place.

Three Landscape Nodes of Longmeiwan “Abstract Gallery” / Yin Peiru Architecture Studio - Image 16 of 23
Stone wall_Detail. Image © Peiru Yin
Three Landscape Nodes of Longmeiwan “Abstract Gallery” / Yin Peiru Architecture Studio - Coast
Stone wall_West side. Image © Peiru Yin

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Zhangpu, Zhangzhou, Fujian Province, China

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Three Landscape Nodes of Longmeiwan “Abstract Gallery” / Yin Peiru Architecture Studio" 22 Nov 2018. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/906214/three-landscape-nodes-of-longmeiwan-abstract-gallery-yin-peiru-architecture-studio> ISSN 0719-8884

Pashan Pavilion_West side. Image © Peiru Yin

漳浦六鳌龙美湾“抽象画廊”三个景观节点 / 尹培如建筑工作室

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.