Crane Pavilion at Crane Nature Preserve / GBBN

Crane Pavilion at Crane Nature Preserve / GBBN

Crane Pavilion at Crane Nature Preserve / GBBN - Image 2 of 25Crane Pavilion at Crane Nature Preserve / GBBN - Image 3 of 25Crane Pavilion at Crane Nature Preserve / GBBN - Image 4 of 25Crane Pavilion at Crane Nature Preserve / GBBN - Facade+ 25

  • Architects: GBBN
  • Area Area of this architecture project Area :  2000 ft²
  • Year Completion year of this architecture project Year :  2018
  • Photographs
    Photographs :Yao Li
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers :  Hangda, Jinbing, Lueke
  • Lead Architects : Jervy Zhu, Jing Luo
  • Other Participants : China Institute of Building Standard Design & Research
  • Project Manager : Di Ming
  • Architecture : Tu Xin, Song Huarong, Lin lin
  • Structure : Xing Wanli, Ding Jingzhen
  • MEP : Wang Yan, Huang Lingjie, Dong Qiaohui
  • City : Xianning
  • Country : China
More SpecsLess Specs
Crane Pavilion at Crane Nature Preserve / GBBN - Image 4 of 25
© Yao Li

Text description provided by the architects. In Wuhan, one of the largest inland cities near China’s eastern coast, a spiritual sanctuary rises near a wetlands preserve. Across Asia, the red-crowned crane has long been associated with longevity, immortality, and spiritual transcendence.

Crane Pavilion at Crane Nature Preserve / GBBN - Image 2 of 25
© Yao Li
Floor Plan
Crane Pavilion at Crane Nature Preserve / GBBN - Image 8 of 25
© Yao Li

To help China’s Tai Kang Group bring a legend to life, we started with the simple form of a paper origami crane. Delicate creases are articulated in the hand-polished concrete exterior, cast with precision to hold glass panels that will ultimately enclose the space.

Crane Pavilion at Crane Nature Preserve / GBBN - Facade
© Yao Li
Circulations Diagram
Crane Pavilion at Crane Nature Preserve / GBBN - Image 11 of 25
© Yao Li

An opening in the folds gives the small, intimate space an expansive view of surrounding wetlands and a place to watch cranes take flight during funeral ceremonies. A spiral stair in the café leads to a meditation platform beneath a skylight, reinforcing the sense of flight in a tranquil setting.

Crane Pavilion at Crane Nature Preserve / GBBN - Image 3 of 25
© Yao Li

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Xianning, Hubei, China

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Crane Pavilion at Crane Nature Preserve / GBBN" 07 Nov 2018. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/905310/crane-pavilion-at-crane-nature-preserve-gbbn> ISSN 0719-8884
© Yao Li

武汉鹤自然保护区鹤馆/ GBBN

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.