Duplicate-Duplex / TOUCH Architect

Duplicate-Duplex / TOUCH Architect

Duplicate-Duplex / TOUCH Architect - Windows, HandrailDuplicate-Duplex / TOUCH Architect - Handrail, Beam, WindowsDuplicate-Duplex / TOUCH Architect - Windows, Stairs, HandrailDuplicate-Duplex / TOUCH Architect - Stairs, HandrailDuplicate-Duplex / TOUCH Architect - More Images+ 19

Khet Ratchathewi, Thailand
More SpecsLess Specs
Duplicate-Duplex / TOUCH Architect - Windows, Stairs, Handrail
© Chalermwat Wongchompoo

Text description provided by the architects. A major pain point of staying in 64 sq.m. of a duplex condominium unit, which is used for a home-studio for an animator and an artist, is that there is not enough space for the dwelling. Moreover, a double-volume space of living area with a huge glass curtain wall faces west. High temperature occurs all day long since it allows direct sunlight to come inside.

Duplicate-Duplex / TOUCH Architect - Wood, Stairs, Handrail
© Chalermwat Wongchompoo
Stair
Duplicate-Duplex / TOUCH Architect - Windows, Beam, Handrail
© Chalermwat Wongchompoo

In order to solve both mentioned problems, three additional items are proposed which are, GRID PARTITION, EXTENSION DECK, and STEPPING SPACE.

Axonometry

A glass partition not only dividing space between kitchen and living but also helps reduce electricity charge from air-conditioning. Grid-like of double glass frame is for stuff and stationery hanging, as to serve the owners’ activities. Extension deck would help filtrating heat from direct sunlight, since an existing high glass facade facing West.

Duplicate-Duplex / TOUCH Architect - Windows, Stairs, Handrail
© Chalermwat Wongchompoo

An existing staircase for going up to the second-floor bedroom is added by a proposed space above since this condominium unit has no enough space for dwelling or storage. In order to utilize the space in a small condominium, creating another staircase above the existing one helps increase the space.

Floor plans

The grid partition and the extension deck help ‘decrease’ the electrical charge, while the extension deck and the stepping space help ‘increase’ the space for 11 sq.m.   

Duplicate-Duplex / TOUCH Architect - Handrail, Beam, Windows
© Chalermwat Wongchompoo

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:83 Phayathai Rd, Khwaeng Thanon Phaya Thai, Khet Ratchathewi, Krung Thep Maha Nakhon 10400, Thailand

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Duplicate-Duplex / TOUCH Architect" 10 Nov 2018. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/905300/duplicate-duplex-touch-architect> ISSN 0719-8884

© Chalermwat Wongchompoo

复式公寓改造 / TOUCH Architect

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.