All
Projects
Products
Events
Competitions

Poly He Clubhouse / ZHUBO DESIGN

Poly He Clubhouse / ZHUBO DESIGN

© Jian Zhang © Jian Zhang © Jian Zhang © Jian Zhang + 16

Showroom  · 
Zhangzhou, China
  • Architects Authors of this architecture project ZHUBO DESIGN
  • Area Area of this architecture project
  • Project Year Brands with products used in this architecture project
    2018
  • Photographer Created with Sketch.
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    JIAHAO Decoration, LOPO, Xinyi Glass
  • Lead Architects

    Weizhong Yang
  • Design Team

    Xin Liang, Wenlei Li, Jixue Long, Huangjun Shi, Chenchong Zhao
  • Design Group

    Chief Architect Studio
  • Other participants

    SNP,GVL
  • Customer

    Poly
  • Client Architect

    Yongxiao Ma, Ying Bai
More Specs Less Specs
© Jian Zhang
© Jian Zhang

Text description provided by the architects. Poly Courtyard is located in Chenxiang Town, northwest of Changtai County, Zhangzhou adjacent to Xiamen. We were invited to create the project in a southern Fujian style community club for Poly Group, which will serve as a sales center at early stage and a public club for the entire community in later period. By inheriting the cultural philosophy of “harmony builds goodness”, it has been the direction we are exploring to naturally integrate traditional elements into the design.

© Jian Zhang
© Jian Zhang

We carried out studies from three aspects, extraction of architectural forms, creation of interior space, and application of building materials.

Analysis
Analysis

The project base is adjacent to the arterial road in the south side as the gateway of the whole community, with a mountain stream of low water level in the east side, the entrance axis of the whole community in the west side, and a residential group the north side. We have designed corresponding coping modes for different periphery states to establish the final architectural form and organized the interior space.

© Jian Zhang
© Jian Zhang

Extraction of architectural forms
Studies on existing “First Village of Southern Fujian”, Daimei Ancient Village, Dongyuan Town have been conducted according to the regional characteristics of Zhangzhou, and arc ridge, the element in its architectural style of flush gable roof swallowtail ridge is extracted.. The final architectural form is established through transformation and combination of modern composition methods. The large overhangs used in the main façade can depict the overall image, intensify the sense of space depth at the entrances, and correspond to the limit access in the actual internal function area.

Diagram
Diagram

Creation of interior space
The building is designed in three storeys corresponding to different environmental factors, thus creating different space feelings. The ground floor connected to the natural landscape level will serve as a private leisure area with more semi-open spaces to blur the indoor and outdoor boundaries. The second floor under the arc roof will serve as a quiet meditation area to better experience the special fun inside the traditional elements. The first floor directly connected to the city will serve as a public activity area to link and open up the upper and lower floors. A core area is set for penetrating and connecting the semi-passage area where the arc of the roof changes, which undertakes main transport function and manifests the characteristics of each part at the same time.

© Jian Zhang
© Jian Zhang
Elevation&Section
Elevation&Section
© Jian Zhang
© Jian Zhang

Application of building materials
According to the characteristic of “external brick and internal stone” (a mixture of brick and stone in the wall) of traditional residence in southern Fujian, the form characteristics of tile screen are selected for the texture of the façade. Modern metal materials are used to create a unique style. At the same time, the curtain wall keel is transformed to integrate with external texture tightly, creating a changing light and shadow indoors with the shifting of time and light ray. The roof and wall naturally matching into an integral whole through red terracotta panels can display a sense of modern composition in a tile-mimetic color.

© Jian Zhang
© Jian Zhang

Project gallery

See all Show less

Project location

Address: Yingtai East Road, Chenxiang Town, ChangtaiCounty, Zhangzhou, Fujian, China

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Poly He Clubhouse / ZHUBO DESIGN" 17 Oct 2018. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/903819/poly-he-clubhouse-zhubo-design/> ISSN 0719-8884
© Jian Zhang

福建保利•和院里和会馆 / 筑博设计

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.