Lake House / Fran Silvestre Arquitectos

Lake House / Fran Silvestre Arquitectos

Cortesía de Fran Silvestre ArquitectosCortesía de Fran Silvestre ArquitectosCortesía de Fran Silvestre ArquitectosCortesía de Fran Silvestre Arquitectos+ 22

  • Architects

  • Location

    Carretera N-II Km 701, 17455, 17455, Caldes de Malavella, Girona, Spain
  • Architects in Charge

    Fran Silvestre, Fran Ayala, Sandra Insa
  • Photographs

    Courtesy of Fran Silvestre Arquitectos
  • Interior Design

    Alfaro Hofmann
  • Collaborators

    María Masià, Estefanía Soriano, Pablo Camarasa, Ricardo Candela, David Sastre, Sevak Asatrián, Vicente Picó, Rubén March, Jose Manuel Arnao, Rosa Juanes, Gemma Aparicio, Sergio Llobregat, Juan Martinez, Paz Garcia, Neus Roso, Daniel Uribe, Joan Maravilla, Javier Briones, Ángel Pérez, Tomás Villa, Sergio Tórtola
  • Comunications

    Sara Atienza
  • Finance

    Ana de Pablo
  • Promotor

    PGA Catalunya Resort
  • Project Director

    Cercle Gespromat
  • Wellness Consultor

    Evalore
Cortesía de Fran Silvestre Arquitectos
Cortesía de Fran Silvestre Arquitectos

Text description provided by the architects. Located on the  Girona PGA golf course, the house seeks the best views of the place where it is located. The project is resolved with two extruded spaces, two overlapping volumes, in which the upper one moves in the direction of the lake in front of it giving rise to a cantilever that seeks to generate a large terrace in shade.

Cortesía de Fran Silvestre Arquitectos
Cortesía de Fran Silvestre Arquitectos

Two elements that make up a single project, in which there are distinguished facades of great dynamism generated by the openings that open in them, openings that allow a comfortable lecture of the envelope.

Cortesía de Fran Silvestre Arquitectos
Cortesía de Fran Silvestre Arquitectos
Sections
Sections
Cortesía de Fran Silvestre Arquitectos
Cortesía de Fran Silvestre Arquitectos

In the interior space the ground floor is distributed in two areas that are divided by the staircase, which is placed perpendicular to the volumes, with a double height separating servant and served spaces. On the upper floor, the staircase is left behind and all the rooms are distributed in such a way that they face the golf course.

Cortesía de Fran Silvestre Arquitectos
Cortesía de Fran Silvestre Arquitectos

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: Tapia, Daniel. "Lake House / Fran Silvestre Arquitectos" [Casa en el Lago / Fran Silvestre Arquitectos] 11 Oct 2018. ArchDaily. (Trans. Hernández, Diego) Accessed . <https://www.archdaily.com/903682/lake-house-fran-silvestre-arquitectos> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.