All
Projects
Products
Events
Competitions

Exion Office Building / I Like Design Studio

Exion Office Building / I Like Design Studio

© Soopakorn Srisakul © Soopakorn Srisakul © Soopakorn Srisakul © Soopakorn Srisakul + 43

Khwaeng Chorakhe Bua, Thailand
  • Architects: I Like Design Studio
  • Area Area of this architecture project Area: 4000.0 m2
  • Year Completion year of this architecture project Year: 2014
  • Photographs Photographs: Soopakorn Srisakul
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: Conwood, Dhamdee Chemical, Tostem, Western Decor Corporation
  • Interior Design

    Pisit Kaosangthong
  • Engineers

    Kor-IT Structural Design and Construction Co.,Ltd.
  • Client

    Exion (Thailand) Company Limited
More Specs Less Specs
© Soopakorn Srisakul
© Soopakorn Srisakul

Text description provided by the architects. Located on Soi Prasert Manukitch 25, Bangkok. The project’s surrounding land use is mostly wasteland and dwelling area. The opposite land is a Body Repair & Maintenance Car Garage. Adjacent to the site is a cement plant and wasteland. The land plot has two deeds, with one being a square shape and the other a trapezoid shape. The frontage faces towards the west. With Thailand’s tropical climate, design challenge may derive especially with a glass or translucent materials.

Office Diagram
Office Diagram

The Project owner required a usable area of approximately 4,000 square meters consisting office and reception lounge. The materials of this project are simple and easy to maintain. The designers allocate the space by arranging a usable area of the building according to the project owner’s needs. The project’s ground floor is designated to be parking space and MEP room. The building’s massing is separated into two large blocks in order to create a central court landscape for the views. To provide shades at the project, the designer has emphasized utilizing green space.

© Soopakorn Srisakul
© Soopakorn Srisakul
Sections H,I, J and K
Sections H,I, J and K
© Soopakorn Srisakul
© Soopakorn Srisakul

The west and east walls of the building have been designed as solid concrete to block heat from entering the building. On the other side, the northern and southern walls have no concern overheat, and therefore have been designed using glass façade to maximize the views. The entrance walls have been designed bring the main approach into sight. Additionally, the fitness room on the upper floor features a high-level city view.

© Soopakorn Srisakul
© Soopakorn Srisakul

Project gallery

See all Show less

Project location

Address: Soi Prasert Manukitch 25, Khwaeng Chorakhe Bua, Khet Lat Phrao, Krung Thep Maha Nakhon 10230, Thailand

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Exion Office Building / I Like Design Studio" 05 Oct 2018. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/903028/exion-office-building-i-like-design-studio/> ISSN 0719-8884
© Soopakorn Srisakul

Exion 办公楼 / I Like Design Studio

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.