All
Projects
Products
Events
Competitions

The Space Between Walls / HYLA Architects

The Space Between Walls / HYLA Architects

© Derek Swalwell © Derek Swalwell © Derek Swalwell © Derek Swalwell + 29

  • Structural Engineer: Thymn Pte Ltd
  • Main Contractor: QS Builders Pte Ltd
  • Landscape Contractor: Green Forest Landscape Pte Ltd
More Specs Less Specs
© Derek Swalwell
© Derek Swalwell

Text description provided by the architects. This semi-detached house is detached from its façade and party wall to create courtyard spaces that allow light, ventilation and private views.

© Derek Swalwell
© Derek Swalwell
First and Second Floor Plans
First and Second Floor Plans
© Derek Swalwell
© Derek Swalwell

At the front, an almost blank brick wall conceals these spaces and the front door is similarly hidden in a timber wall. A swimming pool runs along the side and front creating a tranquil oasis for the house.

© Derek Swalwell
© Derek Swalwell

The timber staircase overhangs the pool and its covered by a glass and timber pergola that runs along the length of the house. Upstairs the gardens continue into two more courtyards which two bedrooms and a study look into. 

© Derek Swalwell
© Derek Swalwell
Sections
Sections
© Derek Swalwell
© Derek Swalwell

Project gallery

See all Show less
About this office
Cite: "The Space Between Walls / HYLA Architects" 01 Oct 2018. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/902887/the-space-between-walls-hyla-architects/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.