We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

HP HOUSE / Toob Studio

HP HOUSE / Toob Studio

© Lê Anh Đức© Lê Anh Đức© Lê Anh Đức© Lê Anh Đức+ 42

Hai Phong, Vietnam
  • Architects: Toob Studio
  • Area Area of this architecture project Area:  200
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2018
  • Photographs Photographs:  Lê Anh Đức
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: Wood furniture
© Lê Anh Đức
© Lê Anh Đức

Text description provided by the architects. The house was built in suburb of a coastal city Hai Phong - a new economical zone, small and transquil.

© Lê Anh Đức
© Lê Anh Đức

When making the case for the house, the owner, who is an acquaintance of us, demanded that: " There would be only me and my mother living in this house, so please do it simple " Therefore, the house was designed simply as its meaning: common structure, avalable materials on site, usual skills that local building workers can acquired.

© Lê Anh Đức
© Lê Anh Đức

Above all others, life within the house is simple as it is, meals can be served wherever the users want them to locate, rain or sunshine will be a part of the house as it contributes to the interference of space between indoor and outdoor.

Model
Model

There are 4 separated spaces in the house. Activities are well calculated to contact or go through the "courtyard" to increase interaction within humans ( users ) and between human and nature as much as possible. The courtyard is a common space between circulation and activities, it plays the role of ventilation for the house as well.

© Lê Anh Đức
© Lê Anh Đức

Besides designated spaces meet requirements of current needs, there are still reserved spaces for future expansion needs. Reserved spaces can be grown vertically or horizontally depends on the expansion of owner. During research process, architects have modulized the house into a completed unit with separate functions as combining into a single great route would bring connection among interference spaces to enhance circulation and ventilation as a whole.

Section 01
Section 01
© Lê Anh Đức
© Lê Anh Đức
Section 02
Section 02

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "HP HOUSE / Toob Studio" 11 Sep 2018. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/901631/hp-house-toob-studio> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.