We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

XZONE Office / AD ARCHITECTURE

XZONE Office / AD ARCHITECTURE
02.gif. Image Courtesy of AD ARCHITECTURE
02.gif. Image Courtesy of AD ARCHITECTURE

01.gif. Image Courtesy of AD ARCHITECTUREOpen Office Area. Image © Ouyang YunOpen Office Area. Image © Ouyang YunSpace Detail. Image © Ouyang Yun+ 29

Shantou Shi, China
  • Architects: AD ARCHITECTURE
  • Area Area of this architecture project Area:  280
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2018
  • Photographs Photographs:  Ouyang Yun
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: 立邦
Open Office Area. Image © Ouyang Yun
Open Office Area. Image © Ouyang Yun

Design concept
Through filtering the scruples in the mind, crossing the boundary of reality and ideal, breaking inertial thinking and precipitating the power of the subconsciousness, AD ARCHITECTURE explored undiscovered "boundaries" in the XZONE Office. With the contrast of square and round elements, the ingenuous utilization of materials, colors and formations, as well as application of abstract concept, the designer created a space full of unknowns.

Open Office Area. Image © Ouyang Yun
Open Office Area. Image © Ouyang Yun
Axon
Axon
Leisure Reception Area. Image © Ouyang Yun
Leisure Reception Area. Image © Ouyang Yun

Diversified formations | Harmony in diversity
A square box constitutes the main framework of the workspace. In the conversation area, the designer integrated semi-circle structures and a ball hung from the ceiling into the single spatial block, resulting in intersection of different boundaries. Not restricted to a certain rule, all the elements in the space can form various combinations. When these interesting and diversified elements collide with each other, the originally ordinary space becomes unique.

Open Office Area. Image © Ouyang Yun
Open Office Area. Image © Ouyang Yun

Contrasting textures | Feeling and inspiration
Materials of different textures break the consistency in the space and endow it with various features. The steel structure of the ceiling was retained, which becomes a highlight of the spatial design. The coordinated combination of rough and delicate textures generates contrast in the space, and creates a free atmosphere in it.

Leisure Reception Area. Image © Ouyang Yun
Leisure Reception Area. Image © Ouyang Yun
Open Office Area. Image © Ouyang Yun
Open Office Area. Image © Ouyang Yun

Different colors | Restraint and agitation
The designer adopted a restraint color scheme, with white and light gray as major hues, full of tension. Striking red and pink colors are dotted in the space, injecting vitality into it. In the conference area, the red sofa and pink panel form contrast with the spatial overtone set by white color. Different colors bring collisions of restraint and agitation, and at the same time facilitate emotional and idea exchanges in the space.

Space Detail. Image © Ouyang Yun
Space Detail. Image © Ouyang Yun
Leisure Reception Area. Image © Ouyang Yun
Leisure Reception Area. Image © Ouyang Yun

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Chang Ping Lu, Jinping Qu, Shantou Shi, Guangdong Sheng, China

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "XZONE Office / AD ARCHITECTURE" 14 Sep 2018. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/901215/xzone-office-ad-architecture> ISSN 0719-8884
02.gif. Image Courtesy of AD ARCHITECTURE

汕头X游戏·形色界办公室 / 艾克建筑设计

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.