All
Projects
Products
Events
Competitions

Waste Side Story Pavilion / Cloud-floor

Waste Side Story Pavilion / Cloud-floor

© Ketsiree Wongwan © Ketsiree Wongwan © Ketsiree Wongwan © Ketsiree Wongwan + 21

Khwaeng Bang Rak, Thailand
  • Architects: Cloud-floor
  • Area Area of this architecture project Area: 180.0
  • Year Completion year of this architecture project Year: 2018
  • Photographs Photographs: Ketsiree Wongwan
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: Daiichi Plastic Company Limited, Global Chemical(GC), Hi-Green, Thai Prasit Textile, Wave Product Co.,Ltd.
  • Exhibition Designer: Pitchaya Nithipattrarat, Kasama Supawannakit
  • Lighting Designer: Kullakaln Gururatana
  • Graphic Designer: Tadporn Wudhinan
  • Construction: D-63 Company Limited
  • Clients: Global Chemical, Thailand Creative and Design Centre
More Specs Less Specs
© Ketsiree Wongwan
© Ketsiree Wongwan

Text description provided by the architects. In the era where the environmental concern is one of the major issues that dominate the mind of the society, a debate began to rise in a creative industry; whether designers can offer a new outlook to such a significant global issue?
As a landmark for the 2018 Bangkok Design Week, the ‘Waste Side Story’ Pavilion invites the questioning of the conventional design and construction method where materials are consumed and wasted and proposes an alternative approach which involves a consideration of recycled material and an exploration of the material life beyond the building.

© Ketsiree Wongwan
© Ketsiree Wongwan
Plan
Plan
© Ketsiree Wongwan
© Ketsiree Wongwan

The six-meter-high pavilion comprises of, specifically designed, recycled plastic bricks and light nylon screens. Each architectural components are being thought in terms of products design: the scale and proportion of each element derived from the products they are intended as after the event. The structure devises a modular construction technique where the elements are arranged into a repetitive pattern, creating rhythms within the structure.

© Ketsiree Wongwan
© Ketsiree Wongwan
Mesh Panel Detail
Mesh Panel Detail
© Ketsiree Wongwan
© Ketsiree Wongwan

Following the design week, the bricks and screens will be dismantled into over 2500 chairs and 1500 tote bags. Although intended for a short-term existence, the pavilion goes beyond its function of a temporal architecture. The structure will celebrate the creative, innovative and social value of design. It will stand as an example of a pavilion that can stimulate conversations, innovate ideas, and simply inspire.

© Ketsiree Wongwan
© Ketsiree Wongwan
© Ketsiree Wongwan
© Ketsiree Wongwan

Project gallery

See all Show less

Project location

Address: Central Post Office, Khwaeng Bang Rak, Khet Bang Rak, Krung Thep Maha Nakhon 10500, Thailand

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Waste Side Story Pavilion / Cloud-floor" 01 Sep 2018. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/900987/waste-side-story-pavilion-cloud-floor/> ISSN 0719-8884
© Ketsiree Wongwan

再生材料展亭,展览结束后就变成1500个包包和2500把椅子 / Cloud-floor

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.