the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Coffee Shop
  4. China
  5. daylab studio
  6. 2017
  7. ITAFE Coffee & Drinking Store / daylab studio

ITAFE Coffee & Drinking Store / daylab studio

  • 21:00 - 20 August, 2018
  • Curated by 韩爽 - HAN Shuang
ITAFE Coffee & Drinking Store / daylab studio
Night facade. Image © Peter Dixie
Night facade. Image © Peter Dixie

Facade detail. Image © Peter Dixie Lobby. Image © Peter Dixie Dining space. Image © Peter Dixie © Peter Dixie + 25

  • Architects

  • Location

    126 North Danxi Road, Yiwu, Zhejiang, China
  • Category

  • Architect in Charge

    Docee Dong
  • Design Team

    Aimee Liu, Lucx Lu
  • Clients

    Yuhao Wu
  • Area

    180.0 m2
  • Project Year

    2017
  • Photographs

Night corner facade. Image © Peter Dixie
Night corner facade. Image © Peter Dixie

Text description provided by the architects. ITAFE locates in the small county Yiwu, which famous for its small commodity trade and vibrant market. ITAFE only sells tea, bread and coffee, but provides new lifestyles for Yiwu. The project activates the life of surroundings by opening itself and pioneering design concept, bringing the new topic and leisure spot to this small city.

Facade detail. Image © Peter Dixie
Facade detail. Image © Peter Dixie

This project take the slogan of ITAFE, light your life, as the inner spirit. It contains two meanings, one for bright; one for slim. One of the key elements is the openable facade. With the outdoor seating, the whole shop open itself to the entire block, on one hand, bringing the natural light and fresh air into the shop, on the other hand, providing an extra place for the elderly and local residents to have a rest.

Lobby. Image © Peter Dixie
Lobby. Image © Peter Dixie

Move over, the materials used in this project were strictly chosen for the performance of natural light. Stainless steel, black coated metal, cement, artificial stone are the only materials appeared in this shop, so one of the challenge was to explode the possibility of different form and various functions represented by the same material in this project.

Bar. Image © Peter Dixie
Bar. Image © Peter Dixie

In the end, it brought us both the bright and slim visual effect. Besides, the LED screen, which normally considered as the last element to be used in a coffee shop, were introduced in the project in order to emphasis the interaction between ITAFE and the people who live here.

Dining space. Image © Peter Dixie
Dining space. Image © Peter Dixie

In the design process, ITAFE insisted on achieving business success as well as creating society value, which going to be the design tendency in the future. The market positioning and design style perfectly fill the gap of local people’s lifestyle and aesthetic preference. Since its open, ITAFE became one of the most stylish and well known place in Yiwu. 

Daytime facade. Image © Peter Dixie
Daytime facade. Image © Peter Dixie

View the complete gallery

Project location

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "ITAFE Coffee & Drinking Store / daylab studio" 20 Aug 2018. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/900271/itafe-coffee-and-drinking-store-daylab-studio/> ISSN 0719-8884
Night facade. Image © Peter Dixie

义乌 ITAFE 茶饮空间设计 / 上海斗西设计

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.