the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Apartment Interiors
  4. Russia
  5. buro5
  6. 2018
  7. Lefortovo / buro5

Lefortovo / buro5

  • 02:00 - 15 August, 2018
Lefortovo / buro5
Lefortovo / buro5, © Luciano Spinelli
© Luciano Spinelli

© Luciano Spinelli © Luciano Spinelli © Luciano Spinelli © Luciano Spinelli + 28

© Luciano Spinelli
© Luciano Spinelli

Text description provided by the architects. The layout of the apartment is quite often found in Moscow, two wings with rooms opposite each other and windows overlooking the two sides. There are different variations of the plan, but the principle is one: in the center, as a link, corridor - and rooms on the sides.

Floor Plan
Floor Plan

The layout has a number of advantages, but there are some nuances. "It is always difficult to make changes to such an apartment plan since most of the walls are bearing. Here, we almost changed nothing, for the zoning of the premises involved partitions. On one side of the apartment, we carried a kitchen-dining room, combined with a living room. On the other side is an isolated bedroom. The entrance to the bathroom and the dressing room is provided from the corridor.

© Luciano Spinelli
© Luciano Spinelli

The accent in decoration is on natural materials and rough, rough textures. "The metal and glass doors dividing the living room with the kitchen are transparent. Through the glass, light passes freely, and there is no sense of closure. And their black frames add more graphics to the interior. "

© Luciano Spinelli
© Luciano Spinelli

The idea was to leave the walls and ceilings concrete: on a rough background, wooden furniture of simple sculptural silhouettes will be highlighted. "For greater expressiveness, the facades of the cabinets, the table, the bed, the consoles must have a uniform shade, so that the interior is perceived as one.

© Luciano Spinelli
© Luciano Spinelli

Above the kitchen there is a hidden hood that makes the interior very minimalistic Restrained palette, the same in all rooms, is also part of the overall concept. The elongated black lines of the luminaires emphasize the shape of the layout and space and show the direction of movement

© Luciano Spinelli
© Luciano Spinelli

View the complete gallery

Project location

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Lefortovo / buro5" 15 Aug 2018. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/900097/lefortovo-buro5/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.