Eling Residences / Safdie Architects

Eling Residences / Safdie Architects

© ARCH-EXIST© ARCH-EXIST© ARCH-EXIST© ARCH-EXIST+ 12

Chongqing, China
  • Project Team:Daniel Cho, Michael Guran, Mike McKee, Sanny Ng, Laura Rushfeldt, Damon Sidel, Sarah Wan, Hu Wei, Ye Yang, Jing Yu
  • Client:City Developments Limited (Singapore) and Vanke (Shenzhen, China)
  • Local Design Institute:CCTEG Chongqing
  • Façade Consultant And Interior Design:Design Paradigms
  • Landscape Architect:FuturePolis and Change Studio
  • Lighting Design:BPI
  • Design Principal:Moshe Safdie
  • Principals In Charge:Greg Reaves, Christopher Mulvey
  • Project Manager:Jeffrey Huggins
  • City:Chongqing
  • Country:China
More SpecsLess Specs
© ARCH-EXIST
© ARCH-EXIST

Text description provided by the architects. Eling Residences are spread across the highest plateau of Eling Hill, adjacent to Chongqing’s well-known Eling Park and overlooking the Yuzhong Peninsula—the central point of the Chongqing municipality—and the Yangtze River.

Site Section
Site Section

The 460,000-square-foot development contains 126 apartments organized into terraces that echo the slope of the site. The typology of the buildings changes with the hillside’s ascent, from several terraced configurations to a pair of freestanding, dome-shaped villas at the crest of the hill. This topographical design inspiration can be seen in the residences’ upward curvature as well as in the stepped organization of the individual buildings, which offer all apartments uninterrupted views of their surroundings.

© ARCH-EXIST
© ARCH-EXIST

Complementing the sloped low-rise buildings is an intricate landscape system, which interweaves terraces, gardens, trellises, overlooks, stairs, and promenades throughout the site. The combination of landscape and architecture works together to evoke the character of lush, hanging gardens, integrating the project site with the green oasis of Eling Park. The terraced levels maximize residents’ access to light, air, and greenery, while architectural screens partially shade individual apartments, extending living spaces outward into the garden landscape. A four-story clubhouse, pools, and additional recreational areas create a sense of community, echoing Safdie Architects’ commitment to humanizing scale and creating vibrant shared spaces.

© ARCH-EXIST
© ARCH-EXIST

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Yuzhong District, Chongqing, China

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Eling Residences / Safdie Architects" 08 Aug 2018. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/899846/eling-residences-safdie-architects> ISSN 0719-8884
© ARCH-EXIST

鹅岭峯 / 萨夫迪建筑事务所

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.