All
Projects
Products
Events
Competitions

Apartment No. 04 / Shaaroffice

Apartment No. 04 / Shaaroffice

© Amirali Ghaffari © Amirali Ghaffari © Amirali Ghaffari © Amirali Ghaffari + 35

Apartments  · 
Shiraz, Iran
  • Architects Authors of this architecture project Shaaroffice
  • Area Area of this architecture project
  • Project Year Brands with products used in this architecture project
    2018
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    AGT, Alvand, Grohe, Letto, SLP, Samsung
© Amirali Ghaffari
© Amirali Ghaffari

Text description provided by the architects. The main idea in this project has been based on simplicity, standardization and readability of living space to increase users comfort. For designing this three-floor residential unit; despite the possibility of designing six residential units; the decision of designing three units (each floor one unit) was taken to improve the quality of living space and also create better usability and make spatial relationships more fluid and easier.

© Amirali Ghaffari
© Amirali Ghaffari
Diagram
Diagram
© Amirali Ghaffari
© Amirali Ghaffari

According to the criterion and mass located in site, public spaces has been designed in front; facing to the yard, and private spaces to use quite space without disturbing noises designed in the end of the building. To supply suitable daylight for private spaces, in the end of the building a large skylight was considered, while providing the light and ventilation of private spaces, also allowed the creation of terraces and small gardens for each space.

© Amirali Ghaffari
© Amirali Ghaffari
Axonometric
Axonometric
© Amirali Ghaffari
© Amirali Ghaffari

With the increase in residential space, considering large terrace in front of building was possible. And also, with the construction of a four-level building on the other side of the alley, two tertiary panels with wooden sprockets were used to preserve the privacy of the terraces by moving these panels and rotating the angles of interior space without spaces, different light and shadow plays occur on the terrace.

Section
Section

Project gallery

See all Show less

Project location

Address: Shiraz, Fars Province, Iran

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Apartment No. 04 / Shaaroffice" 07 Sep 2018. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/898940/apartment-no-04-shaaroffice/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.