All
Projects
Products
Events
Competitions

Housing BO / LRARCHITECTES

Housing BO / LRARCHITECTES
© Maxime Vermeulen
© Maxime Vermeulen

Text description provided by the architects. A field, a volume, two houses. This project has the particularity of housing two families who bought a field together in a small Belgian village.

This project is inspired by the historic rural constructions in its implantation, in its volume and its materiality.

© Maxime Vermeulen
© Maxime Vermeulen

A shelter, located near the street, allows the housing building to set up further back. The privacy of the living spaces on the ground floor is ensured as well. A private front garden for each house is created. In the back of their home, the two families share a common garden and an orchard.

Plans - Section
Plans - Section

The distribution of the two entities is done through an outer covered central passage. A slight fold in the two longitudinal facades also allows the distinction between the two houses from the outside.

© Maxime Vermeulen
© Maxime Vermeulen

Inside, the living spaces are completely through and on two levels.These are put in visual relation thanks to a subtle shift of the level between de floor.

© Maxime Vermeulen
© Maxime Vermeulen

Project gallery

See all Show less
About this office
Cite: "Housing BO / LRARCHITECTES" 27 May 2018. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/895041/housing-bo-lrarchitectes/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.