All
Projects
Products
Events
Competitions

Galleon / Studio Adjective

Galleon / Studio Adjective

© Studio Adjective Ltd. & Dick Liu © Studio Adjective Ltd. & Dick Liu © Studio Adjective Ltd. & Dick Liu © Studio Adjective Ltd. & Dick Liu + 39

Store  · 
Hong Kong Island, Hong Kong (SAR)
  • Interiors Designers Authors of this architecture project Studio Adjective
  • Area Area of this architecture project
  • Project Year Brands with products used in this architecture project
    2018
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Megaman, Plywood, SKK
© Studio Adjective Ltd. & Dick Liu
© Studio Adjective Ltd. & Dick Liu

Text description provided by the architects. Hong Kong architecture and interior design studio STUDIO ADJECTIVE joined hands with the local furniture group CRMG for the first time to design its first lifestyle concept store “GALLEON”. Located in 9 Kingston Street, Causeway Bay, the two-storey store occupies an area of 5,800 sq. ft., and brings together over 30 leading and creative design labels from Scandinavia, Europe and Japan. STUDIO ADJECTIVE strove to create a exhibition-like new destination for customers to discover artistic lifestyle products in a cosy environment.

© Studio Adjective Ltd. & Dick Liu
© Studio Adjective Ltd. & Dick Liu

STUDIO ADJECTIVE adopt the concept - “Wood - Detail and Craftsmanship” to reflect the close link between furniture and the fundamental material of furniture - Wood. From the interior décor, façade and the overall layout, to the custom-made displays, every detail embodies the different use of wood that takes the material to a new level. The store is transformed into a wooden stage where the furniture would be able to shine, allowing customers to embark on a journey of aesthetic discovery, while admiring the team’s respect and attention to design through the refined details.

© Studio Adjective Ltd. & Dick Liu
© Studio Adjective Ltd. & Dick Liu
Diagram. Image Courtesy of Studio Adjective
Diagram. Image Courtesy of Studio Adjective
© Studio Adjective Ltd. & Dick Liu
© Studio Adjective Ltd. & Dick Liu

On the first floor, a series of connective platforms were built and combined the service counter with wooden staircase, and eventually becomes a linked pathway to the second floor. The platforms were also extended to become furniture display around the front of the service counter. Meanwhile, the staircase leads customers to the trendy homeware zone upstairs, subtly dividing the homeware zone and furniture zone without disrupting the overall flow.

© Studio Adjective Ltd. & Dick Liu
© Studio Adjective Ltd. & Dick Liu

STUDIO ADJECTIVE has transformed the paper-wood developed by the Japanese brand Plywood Laboratory into different shelving and cabinet designs. Handmade in Hokkaido, the paper-wood is made of thin layers of locally produced plywood wood and recycled colour papers. The meticulous craftsmanship gives the material a beautiful profile and section. STUDIO ADJECTIVE created the display shelves and service counter by using the material so that customers can enjoy and appreciate the detail use of wood in the project.

© Studio Adjective Ltd. & Dick Liu
© Studio Adjective Ltd. & Dick Liu

Project gallery

See all Show less

Project location

Address: 11-19 Great George St, Causeway Bay, Hong Kong

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Galleon / Studio Adjective" 17 May 2018. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/894233/galleon-studio-adjective/> ISSN 0719-8884
Cashier. Image © Studio Adjective Ltd. & Dick Liu

香港家居美学概念店 Galleon / Studio Adjective

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.