Shimotoyama House Renovation / ALTS Design Office

Shimotoyama House Renovation / ALTS Design Office

Shimotoyama House Renovation / ALTS Design Office - Windows, Handrail, BeamShimotoyama House Renovation / ALTS Design Office - Windows, HandrailShimotoyama House Renovation / ALTS Design Office - WindowsShimotoyama House Renovation / ALTS Design Office - FacadeShimotoyama House Renovation / ALTS Design Office - More Images+ 26

  • Architects: ALTS Design Office
  • Area Area of this architecture project Area :  260
  • Year Completion year of this architecture project Year :  2018
  • Photographs
    Photographs :Kenta Kawamura
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers :  Acor, Atelier Key-men, Panasonic, Toto, YKK AP
  • Creative Director, Design Director, Art Director : Sumiou Mizumoto
  • Lot Area : 656.61 m2
  • Floor Space : 169.77 m2
  • 1st Floor Area : 169.77 m2
  • 2nd Floor Area : 90.23 m2
  • City : Ritto
  • Country : Japan
More SpecsLess Specs
Shimotoyama House Renovation / ALTS Design Office - Facade
© Kenta Kawamura

Text description provided by the architects. In the surrounding is the countryside landscape, in a 53 yr old Japanese house of 80 tsubos, the young couple and their children purchased it for residence and decided to renovate.

Shimotoyama House Renovation / ALTS Design Office - Door, Lighting, Windows, Beam
© Kenta Kawamura

Making the new concept of living a new life in a 53 yr old Japanese house 53 years ago and continuing to the next generation, we can hope to harmonize between the good ancient things with new things and thought of a house that can interconnect the middle area.

Shimotoyama House Renovation / ALTS Design Office - Windows, Beam
© Kenta Kawamura
Lower Floor Plan
Shimotoyama House Renovation / ALTS Design Office - Windows, Handrail, Beam
© Kenta Kawamura

First of all, we removed the part which was expanded and renovated in the 53 years of construction, returned to the original ricefield character style, and tried to insert new elements there.

Shimotoyama House Renovation / ALTS Design Office - Windows, Beam
© Kenta Kawamura
Upper Floor Plan
Shimotoyama House Renovation / ALTS Design Office - Shelving, Table, Chair, Windows, Handrail, Beam
© Kenta Kawamura

The Original Japanese style room was made into a garden, and the edge side was made to be outside, adding external factors, creating a comfort of the space where various elements interweave. The rich space was created by externalizing the interior and inserting new things while leaving the old stuff.

Shimotoyama House Renovation / ALTS Design Office - Table, Door, Chair
© Kenta Kawamura

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Ritto, Shiga Prefecture, Japan

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Shimotoyama House Renovation / ALTS Design Office" 01 May 2018. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/893359/shimotoyama-house-renovation-alts-design-office> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.