the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Germany
  5. Bamberg Architektur
  6. 2017
  7. Townhouse in Pfullingen / Bamberg Architektur

Townhouse in Pfullingen / Bamberg Architektur

  • 02:00 - 25 April, 2018
Townhouse in Pfullingen / Bamberg Architektur
Townhouse in Pfullingen / Bamberg Architektur, © Mário P. Rodrigues
© Mário P. Rodrigues

© Mário P. Rodrigues © Mário P. Rodrigues © Mário P. Rodrigues © Mário P. Rodrigues + 14

  • Other participants

    ib/h2 GbR, Ingenieurbüro für Elektrotechnik, Reutlingen
  • Collaborators

    WS Green Technologies GmbH, Stuttgart ib/h2 GbR, Ingenieurbüro für Elektrotechnik, Reutlingen
  • More Specs Less Specs
© Mário P. Rodrigues
© Mário P. Rodrigues

Text description provided by the architects. The 4-story residential house is built in a 110 sqm gap between two houses in the center of Pfullingen. As a result of the small gap everything is built with pre-fabricated concrete components.

© Mário P. Rodrigues
© Mário P. Rodrigues
Section
Section
© Mário P. Rodrigues
© Mário P. Rodrigues

The concrete is still visible at the most parts of the exterior and interior and completed with beautiful carpenter furniture. Big openings in the sleeping and living rooms, as well as a skylight above the living area, give the house a spacious quality.  As a result of geothermal, photvoltaics and thermo solar, the house works completely independent.

© Mário P. Rodrigues
© Mário P. Rodrigues

View the complete gallery

About this office
Bamberg Architektur
Office
Cite: "Townhouse in Pfullingen / Bamberg Architektur" 25 Apr 2018. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/893041/townhouse-in-pfullingen-bamberg-architektur/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.