the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Showroom
  4. Italy
  5. Pedevilla Architects
  6. 2017
  7. Bad Schörgau / Pedevilla Architects

Bad Schörgau / Pedevilla Architects

  • 03:00 - 6 April, 2018
Bad Schörgau / Pedevilla Architects
© Gustav Willeit
© Gustav Willeit

© Gustav Willeit © Gustav Willeit © Gustav Willeit © Gustav Willeit + 23

  • Structural Consultant

    Pfeifer Planung
  • Acoustics

    Müller BBM
  • Technologies

    Studio Delazer, Stuppner-Frasnelli
  • Client

    Bad Schörgau
  • Total Cubature

    1.800 m³
  • More Specs Less Specs
© Gustav Willeit
© Gustav Willeit

Text description provided by the architects. The new building is part of the hidden treasure of Bad Schörgau and includes a cooking academy with seminar area and the "Trehs Haus". The cooking academy sees itself as a platform to gain an insight into the local gourmet cuisine. The central element is the almost five-meter-long cooking block, a monolith of gray-green local Sarner porphyry with a gross weight of 22,000 kg.Only the countertop has been burnished, the other surfaces show the original breakage of the stone.

© Gustav Willeit
© Gustav Willeit
Trehs Haus Plans
Trehs Haus Plans
Bad Schörgau / Pedevilla Architects, © Gustav Willeit
© Gustav Willeit

The cooking area is connected to a hall. A spiral staircase leads to the seminar room above. The pattern of the hall is based on the element of the circle. The intersections of the circles result in the special ceiling structure due to their star-shaped three-dimensional formulation. The outer façade has the same geometric basis but without the "stars". The interiors were completely lined with manually limed spruce and hemp.

© Gustav Willeit
© Gustav Willeit

The Trees “world of fragrances” understands itself as a competence center and includes various care product lines. The products are created on the basis of local traditions, in close connection with the place and people. The showroom extends as an open space over two floors, the basement is filled with laboratory and warehouse. The ornament creates a connection to the local tradition: simple and yet generous, without frills and yet of a simple, quiet decoration.

© Gustav Willeit
© Gustav Willeit

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Bad Schörgau / Pedevilla Architects" 06 Apr 2018. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/891974/bad-schorgau-pedevilla-architects/> ISSN 0719-8884
© Gustav Willeit

Bad Schörgau 酒店扩建,展示木材的多种装饰应用 / Pedevilla Architects

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.