the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Institutional Buildings
  4. Belgium
  5. Declerck-Daels
  6. 2014
  7. Televic / Tv Architectenbureau Naert + Declerck-Daels

Televic / Tv Architectenbureau Naert + Declerck-Daels

  • 15:00 - 9 April, 2018
Televic / Tv Architectenbureau Naert + Declerck-Daels
Televic / Tv Architectenbureau Naert + Declerck-Daels, © Filip Dujardin
© Filip Dujardin

© Filip Dujardin © Filip Dujardin © Filip Dujardin © Filip Dujardin + 26

© Filip Dujardin
© Filip Dujardin

Text description provided by the architects. Televic develops, manufactures and installs top end high-tech communication systems for specific niche markets.  The consortium of architects Naert & Declerck-Daels designed their HQ, confirming Televic ’s global position.  The new building consists of 4.500m² of offices and laboratories and it has an underground car park of 2.200 m².  The existing production building was integrated into the new constructions.

© Filip Dujardin
© Filip Dujardin

The outer shell is a closed landmark. A solid box that hides its secrets. This is in contrast with the translucent inner facades, focusing on the main square.  This central spot is a crossroad of knowledge, forming the heart of the site. The square is extended into the reception. Also inside you can find multiple meeting points allowing the staff to share ideas in a welcoming environment.

Underground and Ground Floor Plan
Underground and Ground Floor Plan

The volumes are strategically planned according to the orientation and insolation, creating an alternation of transparency and solidity. It is both closed and attractive. The new volumes are dialoguing with the existent buildings. The architects opted for a sober combination of gray and white concrete, black window frames, oak furniture,  plantations and Televic green.

© Filip Dujardin
© Filip Dujardin

The columns accentuate the rhythm of the pure construction.  The technical installations are very basic and efficient. Above all, this building is an optimal workplace where highly qualified staff can fully exploit their creativity. Pragmatism, spaciousness, durability, light, versatility, comfort and experience are keywords for this project.

© Filip Dujardin
© Filip Dujardin
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite: "Televic / Tv Architectenbureau Naert + Declerck-Daels" 09 Apr 2018. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/891338/televic-tv-naert-plus-declerck-daels/> ISSN 0719-8884