the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Small Scale
  4. France
  5. Collectif Etc
  6. 2017
  7. Obervedere / Collectif Etc

Obervedere / Collectif Etc

  • 09:00 - 25 February, 2018
Obervedere / Collectif Etc
Obervedere / Collectif Etc, © Collectif etc
© Collectif etc

© Collectif etc © Collectif etc © Collectif etc © Collectif etc + 18

© Collectif etc
© Collectif etc

Text description provided by the architects. The "Ecomusée d'Alsace" commissioned us to imagine and realize a belvedere from a half-timbered resulting coming from a house of the municipality of Oberhausbergen ( 67 ).

© Collectif etc
© Collectif etc

The objective of the project was double. On the one hand,  proposing a new formal writing from a old half-timbered structure. On the other hand,  creating a signal in the museum, at the same time panorama of the agriculture in the museum.

Structure Diagram
Structure Diagram
Structure Diagram
Structure Diagram
Structure Diagram
Structure Diagram

Wood of the half-timbered were sorted out, selected then worked again, to constitute a volume perched on a structure made up by four trunks of locust trees coming from the site of the Ecomuseum.

© Collectif etc
© Collectif etc

A secondary skeleton, made up with Douglas of Vosges, came to stiffen the all installation, by proposing a first balcony at the end of a footbridge as well as a main staircase of access to the belvedere. As during our previous residences, the purpose also was to share the whole experience with former people for the Ecomuseum and young volunteers : a beautiful team came to help us and to share with us these strong moments.

© Collectif etc
© Collectif etc

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Collectif Etc
Office
Cite: "Obervedere / Collectif Etc" 25 Feb 2018. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/889527/obervedere-collectif-etc/> ISSN 0719-8884