All
Projects
Products
Events
Competitions

Deja vu House / Nemo Studio

Deja vu House / Nemo Studio

© Vũ Ngọc Hà © Vũ Ngọc Hà © Vũ Ngọc Hà © Vũ Ngọc Hà + 44

Thành phố Hạ Long, Vietnam
  • Architects: Nemo Studio
  • Area Area of this architecture project Area: 320.0 m2
  • Year Completion year of this architecture project Year: 2018
  • Photographs Photographs: Vũ Ngọc Hà
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: Bui Thang, Hai Beton, Tran Sam
© Vũ Ngọc Hà
© Vũ Ngọc Hà

Text description provided by the architects. This building is a shophouse located in a new urban area, along the coast of Ha Long Bay. Its purpose is for business rent in 1st floor and apartment - condo hotel in the remaining.

© Vũ Ngọc Hà
© Vũ Ngọc Hà

Aesthetic sense, acceptable investment cost and time-saving were the important factors the investor offered, which were also an challenge for Nemo Studio.

© Vũ Ngọc Hà
© Vũ Ngọc Hà

The existing had many similarities with other typical shophouses, including the same floors and the lack of light and space at the back of building.

Sections
Sections

From 2nd Floor, the architects dispose a big void in the center and apartments on the two surrounding sides connected by concrete corridors - steel staircases & lift glass box. The void with green trees in this part help increase the nature light intensity and also highly appeal people & surprise. The dining room with kitchen creates a more spacious area for customers to cook by themselves or to have a party.

© Vũ Ngọc Hà
© Vũ Ngọc Hà

All the apartments are equipped with adequate modern conveniences. The nature lights and house plants are placed inside the room; however, they still maintain privacy and individual. Although the construction materials are rather usual, they have been elaborated aesthetically, for example, waxed concrete, wall painting, white-painted brick, etc. They are quite simple methods but useful to bring beauty and keep plausible investment cost.

© Vũ Ngọc Hà
© Vũ Ngọc Hà

Ms. Gayane – an English teacher - the first customer in the first week said that this was considerably impressing place, creating relaxation, conveniences and familiarity. 

© Vũ Ngọc Hà
© Vũ Ngọc Hà

Project gallery

See all Show less
About this office
Cite: "Deja vu House / Nemo Studio" 22 Feb 2018. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/889101/deja-vu-house-nemo-studio/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.