the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Spain
  5. Lucas y Hernández – Gil
  6. 2017
  7. House MD / Lucas y Hernández – Gil

Refurbishment in Architecture

presented by the MINI Clubman

House MD / Lucas y Hernández – Gil

  • 09:00 - 16 January, 2018
House MD / Lucas y Hernández – Gil
House MD  / Lucas y Hernández – Gil, © José Hevia
© José Hevia

© José Hevia © José Hevia © José Hevia © José Hevia + 34

  • Architects

  • Location

    Madrid, Spain
  • Architects in Charge

    Cristina Domínguez, Lucas y Fernando Hernández-Gil Ruano
  • Area

    400.0 m2
  • Project Year

    2017
  • Photographs

© José Hevia
© José Hevia

Text description provided by the architects. House MD is an extension and refurbishment project on a single-family home from the 1980s in the neighbourhood of Chamartin in Madrid. The firm`s project emerged from the respect to the unusual and special brick volume of the original house. We took this key aspect to establish the dialogue between the original and the extended.

© José Hevia
© José Hevia
Axonometric View
Axonometric View
© José Hevia
© José Hevia

Our design visually connects the different spaces of the house both with a trellis or big sliding doors. A central staircase connects all the levels and becomes the focus of the project. A glass prism extended to the garden and a sunken courtyard are also two of the important interventions of our work.

© José Hevia
© José Hevia

View the complete gallery

About this office
Lucas y Hernández – Gil
Office
Cite: "House MD / Lucas y Hernández – Gil" 16 Jan 2018. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/886759/md-house-lucas-y-hernandez-nil-gil/> ISSN 0719-8884
© José Hevia

House MD,砖石下的白色派住宅 / Lucas y Hernández – Gil