the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Coffee Shop
  4. South Korea
  5. PILDONG2GA Architects
  6. 2017
  7. The BSTONY / PILDONG2GA Architects

The BSTONY / PILDONG2GA Architects

  • 20:00 - 1 January, 2018
The BSTONY / PILDONG2GA Architects
The BSTONY / PILDONG2GA Architects, © Kyung Roh
© Kyung Roh

© Kyung Roh © Kyung Roh © Kyung Roh © Kyung Roh + 54

  • Architects

  • Location

    Dolsan-eup, Yeosu-si, Jeollanam-do, South Korea
  • Architect in Charge

    Kyungbin Cho
  • Design Team

    Suhee Jang, Junhwan Kim
  • Area

    245.0 m2
  • Project Year

    2017
  • Photographs

© Kyung Roh
© Kyung Roh

Text description provided by the architects. Project BSTONY lies on Dolsan Island, an island off the coast of Yeosu, South Jeolla Province. The island’s coastal route passes through small villages housing the lives and livelihoods of island locals. A twenty-minute drive down this road leads to an unassuming structure.

© Kyung Roh
© Kyung Roh

At the first meeting, the client requested a café with a garden and minimal housing capacity for mangement. The site was located at the bottom of Cheonwang Mountain and retained the natural slope of the foothills.  

Diagram. Image Courtesy of PILDONG2GA Architects
Diagram. Image Courtesy of PILDONG2GA Architects

Starting the design was surprisingly simple, given the client’s request and site conditions. After visiting the site, the architects decided on two major strategies.

© Kyung Roh
© Kyung Roh

First, the café’s structure would not go against the topography of Cheonwang Mountain. As Dolsan Island gets more and more tourists each year, accommodation and commercial facilities have sprung up indiscriminately along the coastal road. Most of the new facilities each stands out on its own but are inharmonious. The project would add yet another structure to this scene. After deliberating over how to minimize damaging the natural landscape, the architects decided to minimize architectural conduct construction.

© Kyung Roh
© Kyung Roh

Second, the café’s material would not go against the scenery of Dolsan Island’s beautiful coastline. The architects chose finishes that would go well with the natural surroundings so that the café would remain congruous with its environment over time.

© Kyung Roh
© Kyung Roh

Because of the land’s slope, the café from outside the higher level looks as if it is buried underground. But the stairs inside open up to a spacious garden and panorama windows that show a picturesque view of the landscape, touching the hearts of onlookers like a serene watercolor painting would. The architects plotted a dry area between the retaining wall and cafe area on clear days, opening up the window fittings expands the area and allows for ambiguous space. Moreover, the dry space keeps the ground’s humidity from entering the café’s interior.

© Kyung Roh
© Kyung Roh

An important aspect in conceptualizing the project was the continuity of the interior and exterior space. The scenery out the windows would naturally draw the circulation of someone enjoying her coffee indoors outside. Anyone enjoying her coffee outside within the scenery would feel as if they were indoors. The architects designed around the concepts of continuous circulation, line of sight, and optimization of outdoor space, a rarity in urban areas. Stepping inside, the café’s interior space is quite simple. The café and garden (greenhouse) sit on a long 10m30m mass. Beyond the mass, the outdoor area is arranged in layers, the boundaries marked by materials. For example, for the café’s indoor area, the architects used a concrete finish; from where the café ends and garden begins, they selected wood. The outdoor space shares the same wooden finish as the indoor garden, but the open roof reveals much of the surrounding environment, magnifying the feeling of being outside. In addition, to emphasize directionality, the architects installed pendant lighting direction to focus the viewer’s line of sight. The space could have felt somewhat plain, but by filling it up with furniture, artwork, plants, and other décor, the architects made the potentially rigid space flexible.

© Kyung Roh
© Kyung Roh
Section Detail
Section Detail
© Kyung Roh
© Kyung Roh

By providing an inviting entryway and building a comfortable space for visitors who travel to the café, the architects intended to create a pleasantly surprising space, rather than merely present a physically imposing building. As a result, the structure, though potentially modest in appearance from the outside, houses a space inside where diverse areas coexist, providing comfort and serenity to those who visit the café.

© Kyung Roh
© Kyung Roh

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite: "The BSTONY / PILDONG2GA Architects" 01 Jan 2018. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/886162/the-bstony-pildong2ga-architects/> ISSN 0719-8884