the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Israel
  5. Tal Goldsmith Fish Design Studio
  6. 2017
  7. The Pavilion House / Tal Goldsmith Fish Design Studio

The Pavilion House / Tal Goldsmith Fish Design Studio

  • 05:00 - 20 December, 2017
The Pavilion House / Tal Goldsmith Fish Design Studio
The Pavilion House / Tal Goldsmith Fish Design Studio, © Amit Geron
© Amit Geron

© Amit Geron © Amit Geron © Amit Geron © Amit Geron + 31

© Amit Geron
© Amit Geron

Text description provided by the architects. The main challenge in this project was to fit four floors into a house with plot limitation, that would look like two. By stretching, extending and raising the main box we managed to hide three floors in it, and create a Pavilion looking house. The box was softened with a thin frame of floating concrete floor and a very thin roof rack on top joined together by diagonal side walls.

© Amit Geron
© Amit Geron
Section A
Section A
© Amit Geron
© Amit Geron

The fourth floor was laid on the main box in the form of a complete white cube, with no visible windows or openings. It's lack of ornaments and functional elements contribute to concealing its presence. A vertical slit in the cube creates an inner patio which brings in air and light and is the element which breaks the mass of the cube and softened its geometry.

© Amit Geron
© Amit Geron

Iron louvres were laid along the western facade creating an aisle between them and the exterior walls, giving lightness and airiness to the house. As the western sun enters the aisle, different patterns of shades appear on the walls. The Pavilion stands wrapped in a Dichondra carpet. The staircase connecting the four floors is made of iron and has a decorative screen passing through the floors from top to bottom. That same pattern is repeating itself on the outside fence surrounding the house.

© Amit Geron
© Amit Geron

View the complete gallery

About this office
Tal Goldsmith Fish Design Studio
Office
Cite: "The Pavilion House / Tal Goldsmith Fish Design Studio" 20 Dec 2017. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/885693/the-pavilion-house-tal-goldsmith-fish-design-studio/> ISSN 0719-8884