Gateway Theatre / ONG&ONG Pte Ltd

Gateway Theatre / ONG&ONG Pte Ltd

Courtesy of ONG&ONG Pte Ltd Courtesy of ONG&ONG Pte Ltd Courtesy of ONG&ONG Pte Ltd Courtesy of ONG&ONG Pte Ltd + 17

  • Architects: ONG&ONG Pte Ltd
  • Area Area of this architecture project Area:  4999
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2016
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: Erco, Harlequin, StoSilent Compact
  • Landscape: ONG&ONG
  • Mechanical & Electrical Engineering: Rankine & Hill
  • Cost: S$45,000,000.00
  • Site Area: 1513.7 m2
More Specs Less Specs
Courtesy of ONG&ONG Pte Ltd
Courtesy of ONG&ONG Pte Ltd

Text description provided by the architects. Nested in the heart of Bukit Merah, Gateway Theatre is a multi-performance venue where user’ experience and social participation are priorities. The front façade of the theatre opens up to the streets of Bukit Merah allowing passers-by and residents to peer into the building, giving it a sense of porosity and openness.

Courtesy of ONG&ONG Pte Ltd
Courtesy of ONG&ONG Pte Ltd
Section
Section
Courtesy of ONG&ONG Pte Ltd
Courtesy of ONG&ONG Pte Ltd

As the building houses several performance spaces, crowd and traffic control were both important considerations. Breaking away from the traditional procession of formal and informal spaces, the emphasis for Gateway Theatre was placed on the composition of spatial relationships between the performance and community spaces. Every floor was made unique and non-repetitive, each individually encoded to provide experiences that encourage interest and participation.

Courtesy of ONG&ONG Pte Ltd
Courtesy of ONG&ONG Pte Ltd

Pockets of interwoven landscaped sky gardens that cascade down to the ground level help to mitigate the large scale of the block. Gateway Theatre also features a garden on the sixth floor, where greenery further melds and integrates the building with the surrounding urbanscape. Composed of varying planes, it is an extension of the performance arena and can house several performances simultaneously. Functionally, the landscaped sections act as seamless ‘breakout’ spaces, catering for moments of community interaction.

Courtesy of ONG&ONG Pte Ltd
Courtesy of ONG&ONG Pte Ltd

Project gallery

See all Show less

Project location

Address: Bukit Merah, Singapore

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Gateway Theatre / ONG&ONG Pte Ltd" 20 Dec 2017. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/885377/gateway-theatre-ong-and-ong-pte-ltd/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.