We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Garú Apartment / Estúdio BRA

Garú Apartment / Estúdio BRA

© Maíra Acayaba© Maíra Acayaba© Maíra Acayaba© Maíra Acayaba+ 19

  • Architects: Estúdio BRA
  • Area Area of this architecture project Area:  96
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2017
  • Photographs Photographs:  Maíra Acayaba
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: Atelier Leopardi Esperante, Concretissyma, Freijó Lavado
  • Carpentry:Rutra Marcenaria
  • Lightning Design:Reka Iluminação
  • Glass:Selvvva
  • Author Architects:André Di Gregorio, Rodrigo Maçonilio
  • Design Team:Julia Lazcano, Alanna Scarcelli, Júlia Brückmann
  • City:Guarujá
  • Country:Brazil
More SpecsLess Specs
© Maíra Acayaba
© Maíra Acayaba

Text description provided by the architects. The new address of a retired couple on the coast of São Paulo.

The architectural intervention in the existing space was based on the
decompartmentalization of the environments that were once fragmented did not
represents the lifestyle of the residents.

Axonometric
Axonometric

After renovation, kitchen, dining room, living room and balcony have become a single space, allowing different possibilities of use in day to day. The subtraction of part of the walls provided, besides the visual permeability, the best air circulation throughout the social area.

© Maíra Acayaba
© Maíra Acayaba

The apartment is now organized in four different boxes of uses, marked by four
different colors and textures: wood, concrete, white and blue.

© Maíra Acayaba
© Maíra Acayaba

The wood at the multifunctional furniture designed by the architects, marks the
interaction between living and dining room. The furniture is support for electronic
appliances, drawers, bar and living sofa. Already at night that furniture works as a
large lamp.

Plan
Plan

The concrete present in the walls and at the doors, evidences and organizes the
program destined to the couple and their son.

© Maíra Acayaba
© Maíra Acayaba

The white color organizes the program for guests, there are always friends who come to spend the weekend at the beach and enjoy the company of the couple.

The blue color marks the volume of the kitchen and laundry area.

© Maíra Acayaba
© Maíra Acayaba

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Guarujá - State of São Paulo, Brazil

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Garú Apartment / Estúdio BRA" [Apartamento Garú / Estúdio BRA] 30 Dec 2017. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/884420/garu-apartment-estudio-bra> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.