Hood Canal Boat House / Hoedemaker Pfeiffer

Hood Canal Boat House / Hoedemaker Pfeiffer

© Alex Hayden© Alex Hayden© Alex Hayden© Alex Hayden+ 15

More SpecsLess Specs
© Alex Hayden
© Alex Hayden

Text description provided by the architects. This building is the reimagination of an existing boathouse that had no windows, one door, and no charm. It is conceived as a building that can turn itself inside out, offering a protective layer of concrete and steel to the outside with the warmth of marine plywood on the inside. The oversized sliding doors extend well beyond the building to create sheltered spaces facing both sunrise and sunset. The retractable ladder allows the building to be used as winter boat storage and summer loft sleeping.

© Alex Hayden
© Alex Hayden
Section 02
Section 02
© Alex Hayden
© Alex Hayden

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Hood Canal Boat House / Hoedemaker Pfeiffer" 27 Nov 2017. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/884319/hood-canal-boat-house-hoedemaker-pfeiffer> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.