Hotel Bühelwirt / Pedevilla Architects

Hotel Bühelwirt / Pedevilla Architects

© Gustav Willeit© Gustav Willeit© Gustav Willeit© Gustav Willeit+ 17

San Giacomo, Italy
© Gustav Willeit
© Gustav Willeit

The larch wood from the surrounding forests provides a sense of comfort. The slighty rough surface of the plaster reflects the colors of the mountain world through the additions from the nearby copper mine and makes the interior a familiar place. The lamps were hand-crafted in pure copper and the complementary curtains from the local loden factory create a strong regional focus. Special selected and local produced materials generate a familiar and cozy atmosphere.

© Gustav Willeit
© Gustav Willeit
© Gustav Willeit
© Gustav Willeit
© Gustav Willeit
© Gustav Willeit

Text description provided by the architects. The green color shade of the blackened wooden facade is influenced by the dark-green, or often black forest tinge, which seem to blend nature and topography with the building. All rooms are reduced on the essential, their view is orientated to the mountains. Characteristic elements of the local building typology were translated and interpreted.

© Gustav Willeit
© Gustav Willeit

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:39049 S. Giacomo BZ, Italy

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Hotel Bühelwirt / Pedevilla Architects" 22 Nov 2017. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/884021/hotel-buhelwirt-pedevilla-architects> ISSN 0719-8884
© Gustav Willeit

Bühelwirt 宾馆 / Pedevilla Architects

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.