the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Greece
  5. VOIS Architects
  6. 2016
  7. Horizon / VOIS Architects

Horizon / VOIS Architects

  • 01:00 - 24 September, 2017
Horizon / VOIS Architects
Horizon / VOIS Architects, © Erieta Attali
© Erieta Attali

© Athina Souli © Athina Souli © Erieta Attali © Athina Souli + 27

      • Landscape Architect

        ECOSCAPES
      • Construction

        Doriki Techniki
      • Light Design

        HALO
      • Bathroom Fittings

        Dornbracht
      • Casings

        Panorama
      • Hardware

        Pien boon for formani
      • Ceiling Fan

        Boffi
      • More Specs Less Specs
      © Athina Souli
      © Athina Souli

      Text description provided by the architects. The summer house was designed by VOIS architects in 2012. The name, “H_orizon”, derives from the two basic elements of the design. “H” constitutes the configuration of the building that resembles the shape of the letter, where the main volumes expand symmetrically along the axis SW - SE. “Orizon”, from the aim of the design and the need for the house to remain in continuous connection to the open “orizon”.

      Elevations
      Elevations
      © Erieta Attali
      © Erieta Attali

      Through the void, created between the two main volumes, a frame is created that captures the perpetual energy and alternating images of the sea horizon. This element remains as a focal point of the house that concentrates on daily family activity and movements of the natural scenery. At the same time it is the point from which the viewpoints begin and extend.

      © Athina Souli
      © Athina Souli

      The house emerges from the landscape and the landscape evolves linearly as an extension of the house. The entrance to the house happens through an extended pathway that is surrounded by an inclined plane. The gradual walk leads the visitor towards the main living area.

      © Athina Souli
      © Athina Souli

      The seating area is created on a recessed level in order to allow for unobscured views. The bedrooms and supporting areas are situated in a balanced manner on each side of the main axis. The pool situated in front of the living area follows the linear direction towards the horizon emerging the blue surfaces of the water.

      © Athina Souli
      © Athina Souli

      View the complete gallery

      About this office
      VOIS Architects
      Office
      Cite: "Horizon / VOIS Architects" 24 Sep 2017. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/880114/horizon-vois-architects/> ISSN 0719-8884
      © Erieta Attali

      海平线别墅 / VOIS Architects