All
Projects
Products
Events
Competitions

NASP Headquarters / Dal Pian Arquitetos Associados

NASP Headquarters / Dal Pian Arquitetos Associados

© Pedro Mascaro © Nelson Kon © Nelson Kon © Pedro Mascaro + 56

 · 
Parque Anhanguera, Brazil
  • Architects Authors of this architecture project Dal Pian Arquitetos Associados
  • Area Area of this architecture project
  • Project Year Brands with products used in this architecture project
    2017
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    ACE Revestimentos, Armstrong Ceilings, Arqglass, Deca, Eliane, Gerflor, Glassec, Guardian Glass, Ibratin, Itaim Iluminação, Knauf, Mectal, Metálico, Neocom, Plaka, Prismatech, Stone, Sul Metais, Vidro, thyssenkrupp, • Colormix, • FABPISOS, • Gail
  • Localização

    Av. Alexandre Colares, 1188 - Parque Anhanguera, São Paulo, Brazil
  • Authors

    Lilian Dal Pian, Renato Dal Pian
  • Architects in Charge

    Carolina Freire
  • Photoghraphs

  • Constructor

    HTB
  • Interior Architecture

    Athié | Wohnrath, Estúdio Penha
  • Team

    Amanda Higuti, Bruno Pimenta, Carolina Fukumoto, Carolina Tobias, Cristiane Sbruzzi, Filomena Piscoletta, Giovana Giosa, Júlio Costa, Lidia Martello, Luis Taboada, Marina Risse, Natalie Tchilian, Paola Meneghetti, Paulo Noguer, Ricardo Rossin, Sabrina Aron, Yuri Chamon
  • Managment

    ARC Controle de Investimentos
More Specs Less Specs
© Pedro Mascaro
© Pedro Mascaro

Text description provided by the architects. In 2011, Natura, a Brazilian multinational company of cosmetics and beauty products, promoted an architectural competition on invitation to its new administrative headquarters in São Paulo. The project chosen among nine participating teams is located on the borders of Via Anhanguera, one kilometer from Marginal Tietê. Built next to the company's distribution center, it occupies a plot with dense vegetation of approximately 112,000 square meters. With an area of ​​29,700 m², its program includes corporate spaces for 1,600 employees, as well as support areas, services and utilities.

© Pedro Mascaro
© Pedro Mascaro
Site Plan
Site Plan
© Nelson Kon
© Nelson Kon

Respecting the natural conditions of the site, the building was thought of as a transparent and highly permeable Horizontal Tower, approximately 100 meters long. Like a floating volume amid the exuberant vegetation, it receives the main flows of pedestrians through walkways that pass through the treetops. Gardens, green areas and reflecting pools appear as incisions and elements that invade its built mass and
balance its volumetry.

© Pedro Mascaro
© Pedro Mascaro

Comprising six floors (ground floor, three standard stories and two lower floors), its internal spaces are articulated around an Integrating Void, which crosses all floors. Internal gardens and circulation areas are also facing the void. Panoramic lifts and a set of stairs cross the space and reinforce the prerogative of an extroverted building that exposes the flow and movement of users. A wide Unifying Cover, consisting of horizontal glazed frames and metallic perforated louvers, filters the natural light.

© Nelson Kon
© Nelson Kon
© Nelson Kon
© Nelson Kon
© Nelson Kon
© Nelson Kon

Following eco-efficiency’s principles, the east and west glazed facades are protected by a laminated glass louver system fixed in metallic frames. Metal louvers implanted on the north and south faces decrease the indoor insolation. Furthermore, the green roof aims to intensify the building’s thermal isolation.

Scheme
Scheme

Offering unconventional, dynamic, fluid and extroverted work spaces, the NASP architecture seeks to externalize the principles that underlie, govern and drive the company actions - sustainability, innovation, transparency and social-environmental commitment.

© Nelson Kon
© Nelson Kon

Project gallery

See all Show less

Project location

Address: Av. Alexandre Colares, 1188 - Parque Anhanguera, São Paulo, Brazil

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "NASP Headquarters / Dal Pian Arquitetos Associados" [NASP- Sede Natura São Paulo / Dal Pian Arquitetos Associados] 26 Oct 2017. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/879985/nasp-headquarters-dal-pian-arquitetos-associados/> ISSN 0719-8884
© Nelson Kon

NASP 总部,漂浮的透明塔 / Dal Pian Arquitetos Associados

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.