All
Projects
Products
Events
Competitions

Playster Headquarters / ACDF Architecture

Playster Headquarters / ACDF Architecture

© Adrien Williams © Adrien Williams © Adrien Williams © Adrien Williams + 18

Montreal, Canada
  • Architects Authors of this architecture project ACDF Architecture
  • Area Area of this architecture project
  • Project Year Brands with products used in this architecture project
    2016
  • Photographer Created with Sketch.
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    LumiGroup, SICO, Shaw, Tandus Centiva
  • Project Team

    Maxime-Alexis Frappier, Joan Renaud, Veronica Lalli, Martin St-Georges, Alain Larivée, Valérie Soucy
  • Mechanical-Electrical Engineer

    Christian R. Roy Inc.
  • Project Manager

    CBRE
  • General Contractor

    Avicor
  • Furniture

    Haworth
More Specs Less Specs
© Adrien Williams
© Adrien Williams

Text description provided by the architects. Playster is a young and fast-growing company that provides a global subscription-based entertainment service, with offices in New York and Los Angeles. ACDF Architecture was commissioned to design its headquarters on Peel Street in downtown Montreal.

© Adrien Williams
© Adrien Williams

Making the most out of the original setting – a 1980s-built office tower - the architects used the existing walls to create a variety of vibrant private spaces, thus saving resources and money. To give their clients an environment suited to the company’s high energy and creativity, the architects developed a contemporary, open concept design highlighted by a clever play of bright colors and white surfaces.

© Adrien Williams
© Adrien Williams

The architects proposed an exciting chromatic pattern that reinvents the 18,000-square-foot space. Reminiscent of the company’s logo, blocks of color saturate the walls and carpets to create a strong visual impact and demarcate different zones in a fluid progression.

Floor Plan
Floor Plan

The colors encourage team gatherings in the open space and stimulate a sense of belonging among the employees as each team has its own color. ACDF’s flexible, open-plan workspace design adapts to small-group work sessions as well as a large collaborative and creative atmosphere.

© Adrien Williams
© Adrien Williams

A white corridor balances the strong identity of the colorful areas. It acts as a spine, connecting meeting rooms and links the bright sections to one another, and functions as a place of respite from the lively vibe of the offices. White vinyl panels in the corridor define several breakout areas where employees can have a chat and rest from their busy schedules. Playster now enjoys flexible and stimulating offices, where creative work emerges from fruitful social interactions.

© Adrien Williams
© Adrien Williams

Project gallery

See all Show less

Project location

Address: Montreal, Quebec, Canada

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Playster Headquarters / ACDF Architecture" 23 Aug 2017. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/878316/playster-headquarters-acdf-architecture/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.