FANU House / Bruno Dias Arquitectura

FANU House / Bruno Dias Arquitectura

© Hugo Santos Silva© Hugo Santos Silva© Hugo Santos Silva© Hugo Santos Silva+ 43

Ansião, Portugal
  • Area Area of this architecture project Area:  588
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2016
  • Photographs Photographs:  Hugo Santos Silva
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: Canalização Alvorgense, Construções Sá Freire, Gesso Cartonado e Reboco Carlos Silva e Miguel Ferreira, Magicube, Systalprof
  • Constructor:Construções Sá Freire
  • Client:Nuno Costa & Fátima Ramalho
  • City:Ansião
  • Country:Portugal
More SpecsLess Specs
© Hugo Santos Silva
© Hugo Santos Silva

Text description provided by the architects. In the vinicity of the Ansião Village, on a ground with gentle and large slope, punctuated by oaks and olive trees, the project arises. The house is lost in the middle of the vegetation, always preserving the greatest amount of preexisting nature. This preservation, is the motto for the definition of the implantation of the work.

© Hugo Santos Silva
© Hugo Santos Silva
Section
Section
© Hugo Santos Silva
© Hugo Santos Silva

This house is organized from a main axis, this axis aims not only to solve the whole functional program, but also to be the delimiting element of the social zones and the private zones. The house develops on a single fllor, slightly raised from the ground. This is gerenated from the place and its characteritics, with some points of contact with the existing ground, aspiring to merge into it,

© Hugo Santos Silva
© Hugo Santos Silva
Floor Plan
Floor Plan
© Hugo Santos Silva
© Hugo Santos Silva

The adopted solution in the construction uses a small range of materials, giving it the simplicity found in Nature. Two concrete slabs define the exterior shape, creating a great freedom and, consequently, diversity in the creation of interior spaces. These give them a permeability with the outside. The compartments are no longer limited to their wall, with the opening of large spans, and are limited to Nature.

© Hugo Santos Silva
© Hugo Santos Silva

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "FANU House / Bruno Dias Arquitectura" [Casa FANU / Bruno Dias Arquitectura] 27 Aug 2017. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/878172/fanu-house-bruno-dias-arquitectura> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.