the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Japan
  5. ALTS Design Office
  6. 2017
  7. Konan-House / ALTS Design Office

Konan-House / ALTS Design Office

  • 19:00 - 10 August, 2017
Konan-House / ALTS Design Office
Konan-House / ALTS Design Office, © Masahiko Nishida
© Masahiko Nishida

© Masahiko Nishida © Masahiko Nishida © Masahiko Nishida © Masahiko Nishida + 35

© Masahiko Nishida
© Masahiko Nishida

Text description provided by the architects. A house under the eaves. This residence was built next to the main building in the area, where many old houses stand side by side.

© Masahiko Nishida
© Masahiko Nishida

The client's request was "I would like to have a space like the ones in the 'Glamping resort' "; and in keeping such a concept in mind, I attempted to create an area where the dweller can escape from their daily life and spend an extraordinary time.

© Masahiko Nishida
© Masahiko Nishida

Glamping provides visitors with a place to enjoy the outdoors comfortably and without a fuss. By adding a space with the attractiveness of Glamping to the house, we created an external space within the house.

Plans
Plans

We extended the eaves of the triangular roof, a look which is associated with a tent, up to the wood deck and lengthened them. Thus, we successfully created a quasi-external space where the outdoors can be enjoyed without the trouble of putting up a tent.

© Masahiko Nishida
© Masahiko Nishida

The wall facing the wood deck is made of glass, so we added 7.0m beams extending from the outside to the inside which connected the inside and the outside even more, moderately bridging the interior and exterior space. If you open the window, you can enjoy the outdoors while staying indoors.

If you open the windows and arrange some chairs and a table, the external space will become an internal-like space, which will help to create an extraordinary atmosphere.

© Masahiko Nishida
© Masahiko Nishida

I hope the client who wanted such an extraordinary space can enjoy transforming the room from an extraordinary outdoors space into an everyday living space.

© Masahiko Nishida
© Masahiko Nishida

View the complete gallery

About this office
ALTS Design Office
Office
Cite: "Konan-House / ALTS Design Office" 10 Aug 2017. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/877269/konan-house-alts-design-office/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.