RoadRunner Residence / North Arrow Studio

RoadRunner Residence / North Arrow Studio

RoadRunner Residence / North Arrow Studio - Sofa, Table, Chair, WindowsRoadRunner Residence / North Arrow Studio - Deck, HandrailRoadRunner Residence / North Arrow Studio - Windows, FacadeRoadRunner Residence / North Arrow Studio - Facade, Garden, Courtyard+ 17

  • Architects: North Arrow Studio
  • Area Area of this architecture project Area :  4600 ft²
  • Year Completion year of this architecture project Year :  2014
  • Photographs
    Photographs :Chase Daniel
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers :  Western Window Systems, Build Direct
  • Lead Architect : Francisco Arredondo
  • Other Participants : Abode Modern Homes
  • City : Austin
  • Country : United States
More SpecsLess Specs
RoadRunner Residence / North Arrow Studio - Forest
© Chase Daniel

Text description provided by the architects. The RoadRunner Residence aims to inject new life into a classic design. The flat-roofed single story home completed in 2014 looks as if it is floating, nestled comfortably within the trees of the Texas hill country. Having lived in Chicago for quite some time, the clients had the opportunity to visit and fall in love with the Farnsworth House by Mies Van der Rohe.

RoadRunner Residence / North Arrow Studio - Windows, Facade
© Chase Daniel
Ground Floor Plan
RoadRunner Residence / North Arrow Studio - Sofa, Table, Chair, Windows
© Chase Daniel

When they eventually moved to Austin, they wanted to bring a piece of that beauty with them. They then decided to build a home that would be reminiscent of the classic design of the Farnsworth House, but being located in the Wild Basin preserve, perched on a hillside to maximize the connection to the beautiful rolling landscape that surrounds it.

RoadRunner Residence / North Arrow Studio - Facade, Garden, Courtyard
© Chase Daniel

The façade facing the preserve is mostly glass with minimal interruptions, and provides some of the most stunning views of Texas. White stucco highlights dancing shadows of the surrounding tree canopies. The residence maintains a strong connection to the surrounding environment, providing a large living space that opens directly to a wide deck for relaxing with friends and family surrounded by the wilderness.

RoadRunner Residence / North Arrow Studio - Deck, Handrail
© Chase Daniel

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "RoadRunner Residence / North Arrow Studio" 09 Jul 2017. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/875330/roadrunner-residence-north-arrow-studio> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.