the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Renovation
  4. Spain
  5. CAVAA Arquitectes
  6. 2016
  7. Casa Lluna / CAVAA Arquitectes

Refurbishment in Architecture

presented by the MINI Clubman

Casa Lluna / CAVAA Arquitectes

  • 03:00 - 16 June, 2017
Casa Lluna / CAVAA Arquitectes
Casa Lluna / CAVAA Arquitectes, © Adrià Goula
© Adrià Goula

© Adrià Goula © Adrià Goula © Adrià Goula © Adrià Goula + 21

  • Architects

  • Location

    Vilanova i la Geltrú, Spain
  • Author Architects

    Jordi Calbetó, Oriol Vañó
  • Area

    163.0 m2
  • Project Year

    2016
  • Photographs

  • Collaborator Architect

    Federico Acetti
  • Technician Architect

    Pep Vinuesa
  • Construction Management

    Build it
  • Client

    Promocions Santa Eulàlia
  • More Specs Less Specs
© Adrià Goula
© Adrià Goula

Text description provided by the architects. Casa Lluna, located in Vilanova i la Geltru's old town was imagined as a streetscape inside a domestic space. A series of doors and windows overlook the central area of the house.

© Adrià Goula
© Adrià Goula

The demolition of part of the slab on the first floor multiplies natural light transforming this former carpenter's workshop into a peculiar streetscape. The introduction of natural light enhances also the spatial relation between the studio, the dining, and the living areas of the house. Ultimately, this new illuminated area appears as the core of the house around which the rest of the rooms are organized.

Axonometric Diagram
Axonometric Diagram

To highlight the idea of a streetscape inside a house, the project focuses on the openings: balconies, doors and windows are framed with different wood moldings, creating a new interior facade.

© Adrià Goula
© Adrià Goula

Pine-wood moldings, stone walls, brick walls and painted surfaces configure a collage of both high-end and rough materials.

Current Situation Section
Current Situation Section
Current Situation Plans
Current Situation Plans

The idea was to allow a clear contrast between the new and the old, creating a site specific timeless intervention.

© Adrià Goula
© Adrià Goula

View the complete gallery

About this office
Cite: "Casa Lluna / CAVAA Arquitectes" 16 Jun 2017. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/873710/casa-lluna-cavaa-arquitectes/> ISSN 0719-8884
© Adrià Goula

卡萨露娜/ CAVAA Arquitectes

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.