We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Belsky House / SO Architecture

Belsky House / SO Architecture
Ma'ale Gamla, Israel
  • Architects: SO Architecture
  • Area Area of this architecture project Area:  232
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2016
  • Photographs Photographs:  Asaf Oren
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: ALUM-ZOHAR, Noah Electricity, SST air, Sheshet AC, Yiftah Belsky
  • Project Team:Oded Rozenkier, Shachar Lulav, Alejandro fajnerman, Tzeela Sivan, Itay Aflalo, Srul Rota
  • Construction Manager:Dagan Ben-Tsur
  • Construction Engineer:Mario Shocron
  • Structural Engineer:Mario Sukrun
  • Supervisor:Dagan Benzur
  • Architects In Charge:Shachar Lulav, Oded Rozenkier, Alejandro Fajnerman
  • City:Ma'ale Gamla
  • Country:Israel
More SpecsLess Specs
© Asaf Oren
© Asaf Oren

Text description provided by the architects. A private residence frames a spectacular natural context, on the hills surrounding the Galilee Sea. Folded in a plastered white envelope, the inner spaces are oriented towards the view and invite it to enter the family's domain.

© Asaf Oren
© Asaf Oren

Reflecting upon the surroundings, a wide usage of roughly finished natural materials has been made. The exposed concrete ceilings emphasize the inclined section and call for the spectator to walk outside, onto the wooden deck. Steel structure articulate a rhythmic façade and compliment the pallette.  The owner, a practicing carpenter and locksmith, lovingly made many of the construction and furnishing details himself, such as: the central blue library, the wooden decks and pergola, the TV mezzanine and armchair. The bottom floor is a studio for the owner.

Floor Plan
Floor Plan

The access path is leading from the street, exposing parts of the natural scene at a time, before the complete picture reveals itself – slopping down from the common space in the heart of the dwelling. 

© Asaf Oren
© Asaf Oren

Common and private spaces are parted by the blue library and a fireplace. Both of which are disconnected from the ceiling – making the room appear bigger and more spacious.

The connection between the central space and the eastern areas of the house and garden, are arranged so that to frame an ancient monolithic Dolmen structure. The Dolmen is a burial site, dated back to the Chalcolithic (Copper) Age, which was discovered on site. It was carefully preserved during the construction and plays a meaningful role in the orientation of the spaces. 

Section
Section

The steep hill makes room for a spacious front yard, accessed fluently from the bedrooms.

© Asaf Oren
© Asaf Oren

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Belsky House / SO Architecture" 24 Jun 2017. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/873634/belsky-house-so-architecture> ISSN 0719-8884
© Asaf Oren

住最朴实的屋,看最美的夕阳 / SO Architecture

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.