the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Japan
  5. studioLOOP
  6. 2014
  7. voice / studioLOOP

voice / studioLOOP

  • 02:00 - 13 June, 2017
voice / studioLOOP
voice / studioLOOP, © Kai Nakamura
© Kai Nakamura

© Kai Nakamura © Kai Nakamura © Kai Nakamura © Kai Nakamura + 41

© Kai Nakamura
© Kai Nakamura

Text description provided by the architects. This is a project for husband, wife, and 2 children. Voice is a house located in Tochigi, Japan. The site is located on the north side of the subdivision site, and the east, west, and south side are surrounded by the neighbor’s house.

© Kai Nakamura
© Kai Nakamura
Sections
Sections
© Kai Nakamura
© Kai Nakamura

We focused on reconsideration of openness and privacy, so first of all the floors of each floor were open windows on the south side. On the first floor, the inner verandaand the external deck were made continuous so that the line of sight faces the garden where the lawn spreads.

© Kai Nakamura
© Kai Nakamura

The deep roof and sleeve walls protect wooden sash while blocking the strong sunlight of the summer and the gaze from the neighbor. On the second floor where the bedroom lined up, a wall was set up on the terrace to save the privacy from the outside, the east west and the upper part were opened, and the light was reflected on the white wall to secure the illuminance. Because the interior spaces are connected through openings and void, so spaces are filled with the voices of families.

© Kai Nakamura
© Kai Nakamura

View the complete gallery

Cite: "voice / studioLOOP" 13 Jun 2017. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/873325/voice-studioloop/> ISSN 0719-8884
© Kai Nakamura

家庭之声 / studioLOOP