the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Japan
  5. studioLOOP
  6. 2014
  7. Hourglass / studioLOOP

Hourglass / studioLOOP

  • 20:00 - 17 June, 2017
Hourglass / studioLOOP
Hourglass / studioLOOP, © Kai Nakamura
© Kai Nakamura

© Kai Nakamura © Kai Nakamura © Kai Nakamura © Kai Nakamura + 44

© Kai Nakamura
© Kai Nakamura

Text description provided by the architects. This is a rebuilding project for families who have been living in this area for a long time. Hourglass is a house located in Gunma, Japan. On the south of the site there is a rice field spreading, and in the north there is a forest with lots of trees. We put emphasis to the scenery and aimed for passing light and wind abundantly. We proposed a space with high transparency by sandwiching the public space such as living room with glass. Nature is taken in through the courtyard even around the main bedroom and the water arranged on the north side.

© Kai Nakamura
© Kai Nakamura

The parent's living is completed on the 1st floor because the 2nd floor is only 2 children rooms, which is like single story house including a guest room. Because the exterior is wrapped in glass or metal, it effectively applied wood finishing spots inside and outside to produce a soft atmosphere. For the family, it has become a completely different residence, but maybe we could propose a construction that can only be done here.

© Kai Nakamura
© Kai Nakamura
Ground Floor Plan
Ground Floor Plan
© Kai Nakamura
© Kai Nakamura

View the complete gallery

Cite: "Hourglass / studioLOOP" 17 Jun 2017. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/873307/hourglass-studioloop/> ISSN 0719-8884