the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Japan
  5. studioLOOP
  6. 2014
  7. Around / studioLOOP

Around / studioLOOP

  • 22:00 - 23 June, 2017
Around / studioLOOP
Courtesy of studioLOOP
Courtesy of studioLOOP

Courtesy of studioLOOP Courtesy of studioLOOP Courtesy of studioLOOP Courtesy of studioLOOP + 53

  • Architects

  • Location

  • Architect in Charge

    Studio LOOP
  • Area

    125.0 m2
  • Project Year

    2014
Around / studioLOOP, Courtesy of studioLOOP
Courtesy of studioLOOP

Text description provided by the architects. This is a rebuilding project for husband, wife, and 3 sons. They wished dinning-kitchen which is separated from living space, concrete slab on grade for their dogs, and the garden that can protect their privacy and safety. We arranged entry, closet, washroom, bathroom, and pantry on the west and east side to produce living and dinning-kitchen space which is protected from the hustle and bustle of outside. 

Courtesy of studioLOOP
Courtesy of studioLOOP
1st Floor Plan
1st Floor Plan
Courtesy of studioLOOP
Courtesy of studioLOOP
Section
Section

Also because the small spaces of the west and east side have enough structural walls, we could give a high flexibility of design and comfortable breeze to the center space. Even though the living space and the dinning-kitchen space has same sqft, both height are absolutely different to bring a great change. Living is surrounded by two stairs, study room, and some windows to feel other family's activity. This is a house which has so many details from careful work of craftsman.

Courtesy of studioLOOP
Courtesy of studioLOOP

View the complete gallery

Cite: "Around / studioLOOP" 23 Jun 2017. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/873303/around-studio-loop/> ISSN 0719-8884