AC House / Estudio GMARQ

AC House / Estudio GMARQ
AC House / Estudio GMARQ - Image 8 of 35
© Alejandro Peral

AC House / Estudio GMARQ - Image 2 of 35AC House / Estudio GMARQ - Image 3 of 35AC House / Estudio GMARQ - Image 4 of 35AC House / Estudio GMARQ - Image 5 of 35AC House / Estudio GMARQ - More Images+ 30

Tigre, Argentina
  • Architects: Estudio GMARQ
  • Area Area of this architecture project Area :  350
  • Year Completion year of this architecture project Year :  2016
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers :  Lutron, Ilva, SONOS, Sapa Building System International NV
More SpecsLess Specs
AC House / Estudio GMARQ - Image 3 of 35
© Alejandro Peral

Text description provided by the architects. The property, located in Los Lagos, Nordelta, was designed as two crossbars forming a T. The ground floor takes the width of the land between lateral retreats and opens to the back garden, so it can be integrated to the main public rooms.

AC House / Estudio GMARQ - Image 2 of 35
© Alejandro Peral
AC House / Estudio GMARQ - Image 26 of 35
Ground Floor
AC House / Estudio GMARQ - Image 10 of 35
© Alejandro Peral

In addition, the access was relegated to achieve a generous garden space in the front, which allows to enjoy views and cross ventilation to the green spaces.

AC House / Estudio GMARQ - Image 4 of 35
© Alejandro Peral

The upper floor houses a master suite with bathroom and dressing room, and two bedrooms sharing a second bathroom. Through the operation of crossing a plant with the other it was possible to capture distant views of the greens and the lagoon in the bedrooms of the tips, while the central one enjoys a generous terrace that hierarchizes it. The south facade was solved completely closed, without windows, to avoid the visual contact with the contiguous land.

AC House / Estudio GMARQ - Image 35 of 35
Scheme

The structural and constructive solution includes reinforced concrete, RETAK brick walls to ensure optimal thermal insulation, aluminum carpentry with DVH and mineral cement finish.

AC House / Estudio GMARQ - Image 12 of 35
© Alejandro Peral

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "AC House / Estudio GMARQ" [Casa AC / Estudio GMARQ] 03 Nov 2017. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/873112/ac-house-estudio-gm-arq> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.